ΤΟΠΙΚΑ

Εγκρίθηκαν έργα 378.200 € για τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου

εγκρίθηκαν-έργα-378-200-e-για-τον-οργανισμό-λ-666117

Εργα προϋπολογισμού 378.200 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών, βελτίωση της λειτουργικότητας και αντιμετώπιση προβλημάτων ασφάλειας ενέκρινε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, προβλέποντας το αντίστοιχο κονδύλι στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Πανελλαδικά θα υλοποιηθούν 62 έργα, προϋπολογισμού 4,8 εκατ. ευρώ. Για τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου εγκρίθηκε η χρηματοδότηση των έργων προμήθεια και τοποθέτηση προσκρουστήρων λιμένα Βόλου, προϋπολογισμού 99.200 ευρώ, η αποκατάσταση τμήματος δαπέδου προβλήτα Νο2, προϋπολογισμού 111.600 ευρώ, η επισκευή φθορών στα ύφαλα τμήματα του προσήνεμου μώλου, προϋπολογισμού 117.800 ευρώ και η ανύψωση – ευθυγράμμιση σιδηροτροχιών για την οριζοντίωση της κίνησης ηλεκτροκίνητων γερανών, προϋπολογισμού 49.600 ευρώ.

Βασικό κριτήριο, με το οποίο επιλέχθηκαν τα λιμενικά έργα, είναι η κάλυψη έκτακτων και επειγουσών αναγκών με περιοριστικό προϋπολογισμό έργου που να μη ξεπερνά τις 100.000 ευρώ προ ΦΠΑ. Αλλα συμπληρωματικά κριτήρια για τις επιλογές είναι η κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων αναγκών στους λιμένες της χώρας πανελλαδικά, η ενίσχυση κατά προτεραιότητα, αλλά όχι κατ’ αποκλειστικότητα των εποπτευόμενων φορέων της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, σε συνδυασμό με την επιβράβευση της τεκμαιρόμενης δυνατότητας απορρόφησης κονδυλίων του Π.Δ.Ε., από φορείς που υλοποίησαν με επιτυχία προτάσεις λιμενικών έργων τα προηγούμενα έτη. Τέλος έργα που στοχεύουν στην ασφάλεια των επιβατών και γενικά στην εύρυθμη λειτουργία των λιμένων ιεραρχήθηκαν επίσης ως πρωτεύουσας αναγκαιότητας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου