ΤΟΠΙΚΑ

Εναρξη εκδηλώσεων με συναυλία Σάκη Ρουβά κάτω από τον μπλε ουρανό

εναρξη-εκδηλώσεων-με-συναυλία-σάκη-ρο-666003

Το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στη χώρα, θα ανάψει για τις γιορτές στο Βόλο. Θα έχει ύψος 23 μέτρα και έχει ήδη ξεκινήσει να στήνεται στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, όπου θα λειτουργήσει και το Χωριό του Αϊ Βασίλη.

Στο Δήμο Βόλου, οι προετοιμασίες για τις γιορτές των Χριστουγέννων είναι πυρετώδεις. Προ ημερών δοκιμάστηκε ο μπλε ουρανός, που φέτος έχει επεκταθεί εκτός από τη Δημητριάδος και την Κουμουνδούρου, στη Γκλαβάνη και στην Ερμού, δίνοντας γεύση από Χριστούγεννα σε όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κέντρο για αγορές. Τα παρτέρια θα φωτιστούν με led ταινία στο χρώμα του πάγου.

Η έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων θα γίνει την 1η Δεκεμβρίου. Τα φώτα στην πόλη θα ανάψει ο Σάκης Ρουβάς. Η εξέδρα για το σήμα της έναρξης της εορταστικής περιόδου θα στηθεί στην παραλία μπροστά από το κτίριο Παπαστράτος. Επί σκηνής μαζί με το Σάκη Ρουβά, θα βρίσκονται 110 παιδιά από το Δημοτικό Ωδείο Βόλου, που θα τραγουδήσουν μαζί του, θα υπάρχουν 32 μουσικά όργανα, η Φιλαρμονική και 40 χορευτές.

Δίπλα από την εξέδρα θα στέκει φωτισμένη η Αργώ – σύμβολο της πόλης.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το χωριό του Αϊ Βασίλη. Θα υπάρχει τρενάκι του Αστικού ΚΤΕΛ αλλά και άμαξες με άλογα και αγιοβασιλίτσες.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα διαρκέσει έως τις 8 Ιανουαρίου. Σήμερα πρόκειται να κυκλοφορήσουν τα πρώτα φυλλάδια. Συνολικά θα γίνουν 120 εκδηλώσεις, θεατρικά, χορευτικά, μουσικές παραστάσεις, τόσο στον Αγιο Νικόλαο όσο και στο Αχίλλειο, την Παλιά Ηλεκτρική αλλά και το Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας.

Και φέτος θα υπάρχει φάτνη με ζωντανά ζωάκια στον προαύλιο χώρο του Αγίου Νικολάου. Εκτός από το τρενάκι που θα εκτελεί δρομολόγια μέσα στην πόλη, φέτος από τις 17 Δεκεμβρίου και για 15 ημέρες, θα υπάρχει αυτοκίνητα με στολισμένη καρότσα, όπου καθημερινά θα ανεβαίνει και ένα διαφορετικό μουσικό συγκρότημα και θα παίζει μουσική εν κινήσει.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου