ΤΟΠΙΚΑ

Υπερωρίες μηνών οφείλονται σε εργαζομένους του Δήμου Βόλου

υπερωρίες-μηνών-οφείλονται-σε-εργαζο-667435

Υπερωρίες μηνών την ίδια ώρα που τα δημοτικά ταμεία είναι γεμάτα, οφείλονται σε εργαζομένους υπηρεσιών του Δήμου Βόλου. Το θέμα έθιξε ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Αποστόλης Νάνος, στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής, οπότε και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο οικονομικός απολογισμός του 2015.

Στον οικονομικό απολογισμό του 2015 αποτυπώνεται αύξηση σχεδόν 4 εκ. ευρώ στα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Βόλου, ποσό που αυξάνεται μέσα στο 2016. «Τα αποθεματικά τι τα κρατάτε;», ρώτησε ο κ. Νάνος, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της οικονομικής επιτροπής, Δημήτρη Πέγιο.

«Υπάρχουν αποθεματικά και αξιοποιούνται προς όφελος των πολιτών», απάντησε ο αντιδήμαρχος οικονομικών, ωστόσο ο κ. Νάνος επέμεινε. «Χρωστάτε υπερωρίες σε εργαζομένους, ενώ υπάρχουν χρήματα στα ταμεία», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει ο κ. Νάνος στη διάθεσή του, υπερωρίες οφείλονται σχεδόν στο σύνολο των εργαζομένων στο Δήμο Βόλου, με το κυριότερο πρόβλημα να εντοπίζεται στους εργαζομένους στο τούνελ, που τους οφείλονται υπερωρίες πέντε μηνών και στους εργαζομένους στην υπηρεσία καθαριότητας. Όταν συγκεντρώσει το σύνολο των στοιχείων, πρόκειται να καταθέσει ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Στον κ. Νάνο απάντησε η προϊσταμένη της οικονομικής υπηρεσίας, Βάσω Παπαδανιήλ, τονίζοντας ότι η όποια καθυστέρηση οφείλεται στις άλλες υπηρεσίες κι όχι στην οικονομική. «Ο,τι έρχεται στην οικονομική υπηρεσία πληρώνεται αμέσως», ανέφερε. «Είναι πολιτική του Δήμου να μην αφήνουμε οικονομικές εκκρεμότητες και η εξόφληση γίνεται τάχιστα», συμπλήρωσε ο κ. Πέγιος.

Στη σήραγγα της Γορίτσας

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, στο περιθώριο της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής, εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας ο διαγωνισμός για τη σήραγγα της Γορίτσας.

Από την ερχόμενη εβδομάδα ο ιδιώτης που μειοδότησε θα κληθεί να υπογράψει σύμβαση και άμεσα θα αναλάβει τη συντήρηση και φύλαξη της Γορίτσας. Με τον τρόπο αυτό αποδεσμεύονται από το συγκεκριμένο πόστο εργαζόμενοι του Δήμου, που είχαν επιφορτιστεί την ευθύνη της λειτουργίας του τούνελ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου