ΤΟΠΙΚΑ

Τεχνικό πρόγραμμα 44,9 εκατ. ευρώ από το δήμο Βόλου για το 2017

τεχνικό-πρόγραμμα-449-εκατ-ευρώ-από-το-δή-662597

Με τις ψήφους της πλειοψηφίας εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Βόλου για το 2017 προϋπολογισμού 44,9εκατ. ευρώ, ενισχυμένο κατά 10 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τον εκτελούντα χρέη δημάρχου, Θάνο Θεοδώρου, βασίζεται σε τρεις βασικές αρχές και συγκεκριμένα στη βελτίωση των σχολικών μονάδων, τη συντήρηση υποδομών για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των δημοτών και την αξιοποίηση δημοτικών κτιρίων που βρίσκονται σε πλήρη εγκατάλειψη. Υποστήριξε δε ότι εξαιτίας της σωστής οικονομικής διαχείρισης και της αύξησης των διαθεσίμων από τη δημοτική αρχή είναι δυνατή η διάθεση περισσότερων κονδυλίων για έργα προς όφελος των δημοτών.

Νωρίτερα, ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σταυρίδης, υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή κέρδισε το στοίχημα της καθημερινότητας και υποστήριξε ότι μέσω του συγκεκριμένου τεχνικού προγράμματος ο Βόλος θα μετατραπεί σε απέραντο εργοτάξιο και θα αποκτήσει άλλη μορφή. «Υπάρχει αγάπη, μεράκι και όραμα για τη βελτίωση ποιότητας ζωής πολιτών», είπε ο κ. Σταυρίδης.

Ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας Μαργ. Πατσιαντάς δήλωσε προβληματισμένος για το γεγονός ότι η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει καμία αναφορά στα προβλήματα χρηματοδότησης από την κεντρική κυβέρνηση.

Εκ μέρους της Επιλογής Ευθύνης, ο κ. Φ. Λαμπρινίδης επέκρινε μεταξύ άλλων τη δημοτική αρχή ότι τα ταμειακά διαθέσιμα δεν μεταφράζονται σε έργα υπέρ των πολιτών. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το τεχνικό πρόγραμμα προβλέπει έργα ύψους μόλις 3,2 εκατ. ευρώ από τα τακτικά έσοδα, ποσό μικρότερο σε σχέση και με προηγούμενα τεχνικά προγράμματα. Ζήτησε δε να διατεθούν τα διαθέσιμα για συνολικές παρεμβάσεις στην οδοποιία, στα πεζοδρόμια σε μέτρα προσβασιμότητας στην πόλη.

Υπερβολικές δαπάνες εντόπισε στο τεχνικό πρόγραμμα ο σύμβουλος της Δύναμης Βόλου, Τέλης Δουλόπουλος, ενώ ο κ. Νάνος επέκρινε τη δημοτική αρχή ότι παραδίδει στα χέρια ιδιωτών σημαντικές λειτουργίες της πόλης, όπως ο δημοτικός φωτισμός και τα πάρκινγκ. Εθεσε δε ζήτημα προτεραιοτήτων: «Τι είναι πιο σημαντικό το εκεθεσιακό να μετατραπεί σε συνεδριακό ή να γίνει ένα σχολείο;», είπε χαρακτηριστικά.

Κριτική ότι η δημοτική αρχή έχει ξεχάσει τις δημοτικές ενότητες κι ότι δεν υπάρχει κανένα όραμα για το κυκλοφοριακό, άσκησε ο κ. Γαργάλας.

Στον τελευταίο απάντησε ο κ. Θεοδώρου κατηγορώντας τον ότι λαϊκίζει και απαριθμώντας ένα προς ένα τα έργα που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα και αφορούν τους δύο συγκεκριμένους τομείς.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου