ΤΟΠΙΚΑ

Έριδα εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου

έριδα-εργαζομένων-στο-νοσοκομείο-βόλ-660785

Ο Σύλλογος θέτει ζητήματα για το υπόμνημα στήριξης ~ Σε ανακοίνωση ευχαριστούν μόνο τον Αναπληρωτή Διοικητή

Αντιπαράθεση στο Νοσοκομείο Βόλου, μεταξύ εργαζομένων, προκαλεί η διαδικασία που έχει κινήσει το Υπουργείο για την αξιολόγηση των Διοικήσεων Μονάδων Υγείας και ειδικότερα τα κείμενα συμπαράστασης στη νυν διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ Ε. ΦΩΚΙΔΗΣ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, με ανακοίνωσή του, εγκαταλείπει την ουδετερότητα και δηλώνει τη διαφωνία του με κείμενο που φέρει εκατοντάδες υπογραφές ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του Νοσοκομείου. Επίσης θέτει ζητήματα προς διευκρίνηση από εργαζόμενους που υπογράφουν το υπόμνημα υπέρ Καραμπάτσα – Μπαλή.

Μάλιστα, ο Σύλλογος κάνει ένα βήμα παραπάνω. Ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι μιλούν με θετικά σχόλια για το έργο του Διοικητή Κ. Καραμπάτσα (ΠΑΣΟΚ) και τον Αναπληρωτή Διοικητή Χαρ. Μπαλή (Ν.Δ.), δίχως να διαχωρίζουν την αποτελεσματικότητα της Διοίκησης, ο Σύλλογος που ελέγχεται από τη ΔΑΚΕ (Ν.Δ.), ευχαριστεί «για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια μόνο τον Αναπληρωτή Διοικητή.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων, αναφέρονται τα εξής: «Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας υπόμνημα εκπροσώπων συλλόγων ευπαθών ομάδων της Μαγνησίας με τίτλο «Να μην αλλάξει η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου», όπου ζητούν την παραμονή της σημερινής διοίκησης από τον υπουργό υγείας.

Οσον αφορά το συγκεκριμένο υπόμνημα δεν μπορούμε να υποδείξουμε στους φορείς τι να κάνουν και πως. Επίσης ακολούθησε και υπόμνημα που έστειλαν στον υπουργό υγείας γιατροί και εργαζόμενοι του «Αχιλλοπούλειου» Γ.Ν. Βόλου.

Ως Διοίκηση του σωματείου εργαζομένων δεν έχουμε καμιά σχέση με τα δύο υπομνήματα και ειδικότερα με το δεύτερο. Ως σωματείο είμαστε υποχρεωμένοι πάντοτε να διεκδικούμε ,να αγωνιζόμαστε, και να κάνουμε προτάσεις βελτίωσης, πάντοτε με γνώμονα την καλή λειτουργία του νοσοκομείου προς την εκάστοτε διοίκηση. Δεν είμαστε εμείς που αλλάζουμε διοικήσεις ούτε τοποθετούμε αλλά ούτε και ποτέ ερωτηθήκαμε.

Ας μας επιτραπεί, όμως, να διαφωνήσουμε με ορισμένα γραφόμενα στο υπόμνημα. Πράγματι το καλοκαίρι του 2014 το νοσοκομείο μπήκε στην πρώτη πεντάδα των νοσοκομείων της κατηγορίας του σε σχετική αξιολόγηση σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2013, που βρισκόταν σε πολύ χαμηλότερη θέση.

Να υπενθυμίσουμε στους συναδέλφους ότι την ίδια περίοδο που το νοσοκομείο αξιολογήθηκε θετικά, την ίδια περίοδο ακριβώς συνάδελφοι μας κρινόταν με το απαράδεκτο ποσοστό του 15% στην αξιολόγηση του προσωπικού.

Πράγματι έχουν έρθει γιατροί και τοποθετήθηκαν σε κλινικές που κινδύνευαν να κλείσουν, όχι όμως και προσωπικό, κυρίως νοσηλευτικό. Αν πραγματικά επανδρώθηκαν τα τμήματα με προσωπικό, όπως γράφεται στο υπόμνημα, τότε θα πρέπει λοιπόν και εμείς να μην κινούμαστε ως διοίκηση σωματείου προς την κατεύθυνση για προσλήψεις προσωπικού και σίγουρα όλα τα οφειλόμενα ρεπό και άδειες στο προσωπικό είναι στην σφαίρα της φαντασίας.

Και βέβαια θα θέλαμε να μάθουμε το σύνολο του προσωπικού, το οποίο ήρθε στο νοσοκομείο μας ανά τμήμα και ειδικότητα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτοί που συνέταξαν το υπόμνημα μπορούν να μας δώσουν και την σχετική απάντηση, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο που φέρεται να στερείται πληροφόρησης την οποία κατέχουν, όπως υπονοεί, οι συντάκτες του υπομνήματος.

«Παρόλα αυτά εμείς, συνεχίζει το Σωματείο Εργαζομένων, θα συνεχίσουμε να κινούμαστε στο αίτημα για επάνδρωση του νοσοκομείου με προσωπικό, το οποίο λείπει σε όλα τα επίπεδα τόσο σε διοικητικό όσο και νοσηλευτικό καθώς και βοηθητικό προσωπικό.

Και βέβαια αυτό δεν είναι το μοναδικό αίτημά μας. Αίτημά μας είναι η άμεση καταβολή του επιδόματος σε προϊστάμενους που έγινε με ανάθεση λόγο κενών θέσεων προϊσταμένων, κυρίως από συνταξιοδοτήσεις.

Αιτηθήκαμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων νυχτερινών και εξαιρέσιμων στα οποία υπήρχε περικοπή λόγο έλλειψης χρημάτων και όπως μας είχε διαβεβαιώσει το Υπουργείο Υγείας μέχρι τον Μάρτιο του 2015 θα καταβληθούν. Ευχή μας είναι να μην φτάσουμε ξανά σε τέτοιες περικοπές και τα χρήματα για το 2015 να καταβάλλονται κανονικά στους εργαζόμενους, που κατά γενική ομολογία δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για το νοσοκομείο που όλοι μας το θεωρούμε σπίτι μας, το δεύτερο μας σπίτι.

Διεκδικούμε την καταβολή της περικοπής της υπερωριακής απασχόλησης που έγινε από την προηγουμένη Διοίκηση του νοσοκομείου, εφόσον εκδόθηκε ο νόμος για τις 40 ώρες εργασίας, από τον Ιούλιο 2011 και μέχρι της εκδόσεως της σχετικής απόφασης του τότε υπουργού υγείας, τον Οκτώβριο του 2011.

Κλείνοντας θα θέλαμε δια του παρόντος να ευχαριστήσουμε τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια που μας πρόσφερε μέχρι σήμερα καθώς και για τη συνεργασία του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου