ΤΟΠΙΚΑ

«Εισβολή» αστυνομικών στο Νοσοκομείο για Εμπολα

εισβολή-αστυνομικών-στο-νοσοκομεί-2593

Συνεχίζεται η ενημέρωση των Σωμάτων Ασφαλείας για τη διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων

«Εφοδο» στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου πραγματοποίησαν χθες αστυνομικοί. Στις 10 το πρωί είκοσι οχτώ άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας κατέκλυσαν το «Αχιλλοπούλειο». Ασθενείς και συνοδοί προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συνέβαινε χωρίς αποτέλεσμα. Οι αστυνομικοί «χάθηκαν» στους διαδρόμους του Νοσοκομείου, κατευθυνόμενοι στην Επιτροπή Αντιμετώπισης Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων. Τελικά αποχώρησαν μετά από σχεδόν μιάμιση ώρα, στις 11.30, όταν τελείωσε η εκπαίδευση για τον Εμπολα.

Συνεχίστηκε χθες η ενημέρωση των αστυνομικών για τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος Εμπολα. Η Επιτροπή Αντιμετώπισης Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων που έχει επωμιστεί το βάρος του συντονισμού από κοινού με τη Διοίκηση του Αχιλλοπούλειου συνέχισε την ενημέρωση των αστυνομικών σε γκρουπ.

Εδώ και δεκαπέντε – είκοσι μέρες άνδρες της Αστυνομίας από ολόκληρη τη Μαγνησία και τα νησιά επισκέπτονται κατά ομάδες το Νοσοκομείο, καθώς εντολή του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι να ενημερωθούν αναλυτικά για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για κάθε ενδεχόμενο για λόγους πρόληψης.

Ενημέρωση – εκπαίδευση προβλέπεται να γίνει και στους Λιμενικούς, όμως ακόμη δεν έχει ξεκινήσει. Υπενθυμίζεται ότι το «Αχιλλοπούλειο» έχει καταρτίσει σχέδιο δράσης με διακριτούς ρόλους για τον Εμπολα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το πλάνο ενεργειών, αφορά όλο το φάσμα του νοσοκομειακού ιδρύματος, από γιατρούς μέχρι νοσηλευτές και εργαζόμενους στην τεχνική υπηρεσία, αναλύθηκε σε πολύωρη συνεδρίαση.

Η ενημέρωση επεκτείνεται στα Σώματα Ασφαλείας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου