ΤΟΠΙΚΑ

“Κάνω αγγαρεία, εκτίω ποινή”

κάνω-αγγαρεία-εκτίω-ποινή-851206

«Αγγαρεία κάνω, ποινήν εκτίω» ήταν η δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα στη Βουλή εκφράζοντας παράπονα για τις επικρίσεις που δέχεται ο ίδιος και η Αστυνομία για τα επεισόδια και δήλωσε ανήσυχος για τις επιθέσεις αγνώστων, ακόμη και στα αστυνομικά τμήματα.
Απαντώντας σε επερώτηση του ΠΑΣΟΚ για την δημόσια ασφάλεια, ο κ. Πολύδωρας δήλωσε: «Σας είπα και σας το λέω για μία ακόμα φορά ότι η παραίτηση μου είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού και τώρα και ανά πάσαν ώρα. Αγγαρεία κάνω, ποινήν εκτίω. Τι είμαι, ο ευτυχισμένος μετά από τριάντα χρόνια βουλευτίας να πάω να κάνω τον κυματοθραύστη για να μου λένε οι συνάδελφοί μου ότι εγώ είμαι ο άνθρωπος της βίας ή των ατυχών φραστικών διατυπώσεων»;
Σύμφωνα με πληροφορίες η δήλωση του κ. Πολύδωρα «αγγαρεία κάνω, ποινήν εκτίω» προκάλεσε δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αργότερα ο κ. Πολύδωρας επανήλθε προς διευκρίνιση της φράσεώς του αυτής λέγοντας πως «όσοι απομονώνουν τις λέξεις αδικούν τον εαυτό τους».
«Η απομόνωση της φράσεως η οποία σκοπό είχε να δηλώσει ότι ο Βύρων Πολύδωρας δεν είναι κολλημένος με την καρέκλα, αδικεί το θέμα, γιατί δεν μπορεί να κάνει αγγαρεία ένας άνθρωπος που είναι δεκαοχτώ ώρες το εικοσιτετράωρο στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, μάχεται για την ασφάλεια των πολιτών και την βελτίωση των όρων και συνθηκών εργασίας» ανέφερε.
Ο κ. Πολύδωρας κάλεσε από το βήμα της Βουλής τα κόμματα να απομονώσουν, όπως είπε, ηθικά και πολιτικά τούς πρωταγωνιστές των επιθέσεων. ‘«Έχουμε ένα νέο κύμα της παλαιάς προκλητικής έλικας της έκνομης συμπεριφοράς νέο κύμα της παλαιάς έλικας. Ζητώ ειλικρινά τη συναντίληψη όλων των συναδέλφων» δήλωσε.
Αναφορικά τέλος με τα προβλήματα στο υπουργείου ανέφερε τρία βασικά: «Πρώτον, παλεύω με το πρόβλημα της αδράνειας -δημοσιοϋπαλληλία και αδράνεια- και δεύτερον, με το πρόβλημα της διοικήσεως […] Τρίτον, παλεύω και με το κενό πληροφοριών, το οποίο κατεστράφη από τις ιδεοληψίες, όπως ‘μη μαζέψεις πληροφορία για το ποιος είναι ο κακοποιός δίπλα σου’».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου