ΤΟΠΙΚΑ

Επιτέλους πληρώνονται οι πλημμυροπαθείς…

επιτέλους-πληρώνονται-οι-πλημμυροπα-851206

Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι και οι καταχωρήσεις των λογιστικών εγγραφών στον ΕΟΜΜΕΧ και την ερχόμενη Τρίτη οι πλημμυροπαθείς θα έχουν το ποσό που τους αναλογεί στον τραπεζικό τους λογαριασμό.
Απαιτήθηκε μια διαδικασία επτά μηνών για την αποπληρωμή των δικαιούχων, για τις ζημιές που υπέστησαν από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου του 2006. Για πρώτη φορά, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, έγινε από τη Νομαρχία μια πρωτότυπη δουλειά, για την ηλεκτρονική και ταυτόχρονη αποπληρωμή των δικαιούχων μέσω του διατραπεζικού συστήματος Δίας, που θα το ακολουθήσουν και άλλοι Νομοί.
«Η συντονισμένη δουλειά που έγινε απ’ όλους και ιδιαίτερα από τους ίδιους του πλημμυροπαθείς, που συγκρότησαν συντονιστική επιτροπή αγώνα, έφερε τα θετικά αποτελέσματα. Η εμπειρία αυτή μας δείχνει τον δρόμο της επιτυχίας και για άλλα θέματα του Νομού», τόνισε ο αντινομάρχης Ηλίας Ξηρακιάς που διαχειρίστηκε το θέμα από την πλευρά της Νομαρχίας. «Αρκεί να αναφέρουμε ότι για τις άλλες περιοχές που αφορούν στο Ηράκλειο της Κρήτης (πλημμύρες Αυγούστου 2006), την Εύβοια, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, τη Αστυπάλαια, τα Χανιά και τη Φθιώτιδα (πλημμύρες Οκτωβρίου του 2006), σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεν έχουν εκδοθεί ακόμη ούτε οι Υπουργικές αποφάσεις.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου