ΤΟΠΙΚΑ

Μονιμοποίηση συμβασιούχων του ΕΦΚΑ στον Βόλο ζητούν τα σωματεία

μονιμοποίηση-συμβασιούχων-του-εφκα-σ-658432

Υπό τον φόβο της απόλυσης παραμένουν στις θέσεις τους 17 χρόνια με δικαστικές αποφάσεις

Ρύθμιση που θα ανοίγει τον δρόμο, ώστε να σταματήσει η ομηρία συμβασιούχων, οι οποίοι απασχολούνται σήμερα στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, ζητούν οι εργαζόμενοι στον παράρτημα του ΕΦΚΑ στον Βόλο.

Συνολικά οι συμβασιούχοι σε όλα τα παραρτήματα είναι 140, μεταξύ των οποίων και δέκα εργαζόμενοι στον Βόλο, οι οποίοι παραμένουν στην εργασία τους με δικαστικές αποφάσεις που έχουν κερδίσει.

Ο σύλλογος εργαζομένων στον πρώην ΙΚΑ σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία ζητούν να δοθεί άμεσα νομοθετική και συνολική λύση για όλους τους συμβασιούχους.

Τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ μαζί με την ΑΔΕΔΥ πιέζουν, καθώς όπως τονίζουν πρόκειται για προσωπικό το οποίο αφενός πληροί πάγιες και διαρκείς ανάγκες και αφετέρου κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχει βάλει μεγάλη «πλάτη», ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες μέσα από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες που έχουν ενεργοποιηθεί, για να αποφεύγεται ο συνωστισμός στις κατά τόπους υπηρεσίες.

Πριν ενταχθούν στον ΕΦΚΑ οι περισσότεροι από τους συμβασιούχους απασχολούνταν στο πρώην ασφαλιστικό ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων, τον ΟΠΑΔ, αλλά και στο πρώην ΙΚΑ.

Είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους και είχαν δικαιωθεί. Παρέμειναν στην εργασία τους, χωρίς όμως να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να κατοχυρώνει τη μονιμότητά τους, καθώς τώρα θεωρούνται υπάλληλοι αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου.

Τον περασμένο Ιούνιο ο ΕΦΚΑ κοινοποίησε απολύσεις σε 13 εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Τα σωματεία επικρίνουν τη διοίκηση του ασφαλιστικού διευρυμένου φορέα ότι θα οδηγήσει σταδιακά στην ανεργία όλους τους συμβασιούχους που παραμένουν στη θέση τους με δικαστικές αποφάσεις για αυτό και πιέζει για νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει την παραμονή τους.

«Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι είναι απολύτως απαραίτητοι στον υποστελεχωμένο πλέον e-ΕΦΚΑ, καθώς εργάζονται σε οργανικές μονάδες για περισσότερο από 10 χρόνια, διαθέτοντας πολυετή εμπειρία», τονίζονταν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ από συνδικαλιστή του ΕΦΚΑ, επισημαίνοντας πως το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην διατήρηση της εργασίας του είναι ιερό και πως σε κάθε περίπτωση 17 χρόνια υπηρεσίας και προσφοράς δεν μπορεί να πετιούνται στον δρόμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου