ΤΟΠΙΚΑ

Ληστές άρπαξαν 89χρονη από τον λαιμό

ληστές-άρπαξαν-89χρονη-από-τον-λαιμό-65590

Δεν πέρασε ούτε 24ωρο από προχθές τα ξημερώματα, όταν 89χρονη στη Νέα Ιωνία έπεφτε θύμα ληστείας, και μέσα σε λίγες ώρες στις 22:00 μία άλλη ηλικιωμένη γυναίκα βίωνε τον ίδιο εφιάλτη, αυτή τη φορά στην Ανάβρα.

Η υπερήλικη που μένει μόνη, δέχτηκε επίθεση από δύο άνδρες, οι οποίοι εισήλθαν στο σπίτι της από ανασφάλιστο παράθυρο. Ο ένας ακινητοποίησε τη γυναίκα, πιάνοντάς την από τον λαιμό, και ο δεύτερος έψαχνε στο σπίτι για αντικείμενα αξίας, που όμως δεν υπήρχαν.

Η 89χρονη βίωσε απερίγραπτες ώρες φρίκης. Τελικά, οι ληστές απομακρύνθηκαν από την οικία της αφαιρώντας από κομοδίνο υπνοδωματίου, το χρηματικό ποσό που βρήκαν, το οποίο ήταν μόλις 5 ευρώ…

Οι δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες, χτύπησαν και σε δεύτερο σπίτι στην περιοχή, το οποίο όμως δεν ήταν κατοικήσιμο, ούτε είχε αντικείμενα αξίας και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Αλλα δύο άτομα τούς περίμεναν σε αυτοκίνητο, όπως διαπιστώθηκε, και όλοι μαζί ακολούθησαν τη διαδρομή για τον Βόλο. Φαίνεται, όμως, ότι έγιναν αντιληπτοί. Η κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Αλμυρού ήταν άμεση.

Οι αστυνομικοί ειδοποίησαν την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και την ΟΠΚΕ και ακολούθησαν το ΙΧ μέχρι τις Αλυκές.

Εκεί οι ληστές έπεσαν σε μπλόκο, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προέβαλαν αντίσταση και υπάκουσαν στις οδηγίες των αστυνομικών.

Νεαρής ηλικίας οι κακοποιοί

Δράστες είναι τρεις άνδρες, δύο Ελληνες ηλικίας 19 ετών και ένας υπήκοος Αλβανίας 20 ετών, και μία γυναίκα ηλικίας 17 ετών, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.

Από την περαιτέρω προανάκριση προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο ένας εξ αυτών διατηρεί σπίτι στην Ανάβρα. Ο θρασύτατος έδρασε με την «παρέα» του, χτυπώντας συγχωριανή του.

Από την κατοχή τους αφαιρέθηκε το ποσό των μόλις 5 ευρώ που άρπαξαν από την ηλικιωμένη, ενώ κατασχέθηκε το αυτοκίνητό τους.

Η Αστυνομία εξετάζει τυχόν συμμετοχή των δραστών σε άλλες κλοπές ή ληστείες, όπως στην τελευταία στη Νέα Ιωνία.

Οι ληστές κρατούνται θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Βόλου για να απολογηθούν για τις πράξεις τους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου