ΤΟΠΙΚΑ

Επιτέλους μάθημα Ιστορίας στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου

επιτέλους-μάθημα-ιστορίας-στο-3ο-επαλ-β-654519

Σε τμήμα της α΄ τάξης στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου που δεν είχε κάνει ούτε μία ώρα Ιστορία και ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη το Μακεδονικό

Μόλις προχθές και μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ συνεδρίασε το ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας για την αναπλήρωση του κενού φιλολόγου στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, που έχει ως αποτέλεσμα από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι μαθητές ενός ολόκληρου τμήματος να μην έχουν κάνει ούτε μία ώρα μάθημα Ιστορίας.

Εκπαιδευτικός που επέστρεψε από αναρρωτική άδεια κλήθηκε να καλύψει το κενό που υφίσταται από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έως και προχθές. Οι μαθητές ενός ολόκληρου τμήματος στην α’ τάξη του σχολείου θα ξεκινήσουν μετά από τέσσερις μήνες μάθημα Ιστορίας, καθώς χθες ανέλαβε υπηρεσία στο σχολείο ο φιλόλογος που όρισε το ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας. Αγνωστο πώς θα καλυφθεί το χαμένο έδαφος της διδακτέας ύλης.

Πριν την ενεργοποίηση του ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας για να βρει λύση για ένα ολόκληρο τμήμα που δεν έχει προχωρήσει ούτε μία σελίδα στην ύλη του βιβλίου της Ιστορίας, το θέμα είχε αναδείξει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και μάλιστα μετά από αντιδράσεις γονέων μαθητών που όχι μόνο δεν θα πάρουν βαθμούς για το πρώτο τετράμηνο στην Ιστορία, αλλά έχουν χάσει πολύτιμες ώρες και μάλιστα σε ένα βασικό μάθημα.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στην ύλη του μαθήματος της Ιστορίας για την α΄ Λυκείου περιλαμβάνεται το κεφάλαιο που αφορά στο έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Συγκεκριμένα στο κεφάλαιο δύο «Οι αρχαίοι Ελληνες» περιλαμβάνεται η ενότητα «Η αρχαία Ελλάδα (από το 1100 έως το 323π.Χ.)» και μέσα σε αυτή η «Κλασική εποχή (480-323 π.Χ.): το εισαγωγικό τμήμα και η υποενότητα: η συμμαχία της Δήλου – Αθηναϊκή ηγεμονία, Η εποχή του Περικλή, ο Πελοποννησιακός Πόλεμος (431-404 π.Χ.), Η κρίση της πόλης – κράτους, Η πανελλήνια ιδέα, Ο Φίλιππος Β΄ και η ένωση των Ελλήνων, Το έργο του Μ. Αλεξάνδρου, Ο πολιτισμός».

«Χάνουμε τη Μακεδονία μας και τα παιδιά μας δεν διδάσκονται Ιστορία», είχαν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά τους γονείς στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, την ίδια ώρα που οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες με φόντο τη συμφωνία των Πρεσπών.

Η λύση δόθηκε μόλις προχθές και μετά το δημοσίευμα. Στη Μαγνησία υφίστανται επιπλέον πέντε κενά καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων τα οποία προέρχονται από ασθένειες και αναρρωτικές άδειες εκπαιδευτικών και θα πρέπει να καλυφθούν.

Το ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας περίμενε την περασμένη Παρασκευή από το Υπουργείο Παιδείας να ανακοινωθούν προσλήψεις αναπληρωτών, ωστόσο λόγω κακοκαιρίας η διαδικασία πήρε παράταση τριών ημερών. Χθες ζητήθηκαν διευκρινίσεις προκειμένου να βγει η πρόσκληση για τους αναπληρωτές, η πρόσληψη των οποίων θυμίζει μάχη με τον χρόνο εν μέσω ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων. Κι αυτό γιατί στην περίπτωση που προκηρυχθούν εκλογές κάθε είδους πρόσληψη «παγώνει».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου