ΤΟΠΙΚΑ

Αιτήσεις αποφοίτων για το πρόγραμμα πιστοποίησης μαθητείας

αιτήσεις-αποφοίτων-για-το-πρόγραμμα-π-683354

Στο πλαίσιο των διαδικασιών πιστοποίησης προσόντων για την απόκτηση πτυχίου Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το ΥΠ.Π.Ε.Θ., με σκοπό την ενίσχυση των αποφοίτων Α’ και Β’ φάσης Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας, δίνει δικαίωμα συμμετοχής τους στα Προπαρασκευαστικά Προγράμματα Πιστοποίησης συνολικής διάρκειας 35 ωρών έκαστο, που θα πραγματοποιηθούν σε επτά εργάσιμες ημέρες από 17 Ιανουαρίου έως 25 Ιανουαρίου 2019 στα Εργαστηριακά Κέντρα ή στα Σχολικά Εργαστήρια των ΕΠΑ.Λ.

Η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας καλεί τους ενδιαφερόμενους απόφοιτους Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στα Προπαρασκευαστικά Προγράμματα Πιστοποίησης εφόσον πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • είναι κάτοχοι Βεβαίωσης Παρακολούθησης Α’ ή Β’ φάσης Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας
  • δεν έχουν παρακολουθήσει το προπαρασκευαστικό πρόγραμμα πιστοποίησης της Α’ Φάσης του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας.

Τα Προπαρασκευαστικά Προγράμματα Πιστοποίησης συνολικής διάρκειας 35 ωρών έκαστο, θα πραγματοποιηθούν σε επτά εργάσιμες ημέρες από 17 Ιανουαρίου έως 25 Ιανουαρίου 2019 και 5 ώρες κάθε ημέρα σε απογευματινό ωράριο στα Εργαστηριακά Κέντρα ή στα Σχολικά Εργαστήρια των ΕΠΑ.Λ.

Σημειώνεται ότι:

  • κάθε ενδιαφερόμενος κάτοχος Βεβαίωσης Παρακολούθησης Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας έχει δικαίωμα υποβολής μόνο μίας αίτησης συμμετοχής στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης της επιλογής του.
  • Η συμμετοχή στο Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης είναι προαιρετική και δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις διαδικασίες πιστοποίησης προσόντων και απόκτησης πτυχίου Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5 που διεξάγονται ετησίως από τον ΕΟΠΠΕΠ.
  • Οι απόφοιτοι του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας μπορούν να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν μόνο μία φορά το Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης.
  • Κατά τη διάρκεια του προγράμματος η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική και με την ολοκλήρωση του δεν εκδίδεται βεβαίωση συμμετοχής.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται από 17 Δεκεμβρίου 2018 μέχρι 8 Ιανουαρίου 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν το έντυπο αίτησης στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας.

Η αίτηση συμμετοχής και αντίγραφο της Βεβαίωσης Παρακολούθησης Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης [email protected] ή με fax στο τηλέφωνο 241053921.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου