ΤΟΠΙΚΑ

Αυξάνουν οι απώλειες των Αμερικανών

αυξάνουν-οι-απώλειες-των-αμερικανών-851206

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε το θάνατο πέντε ακόμα Αμερικανών στρατιωτών χθες στο Ιράκ, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των σημερινών απωλειών στις γραμμές του αμερικανικού στρατού στους οκτώ στρατιώτες.
Επτά Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε διαφορετικά επεισόδια με εκρήξεις βομβών σε όλη τη χώρα και ένας όγδοος πέθανε εκτός μαχών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Με τις σημερινές απώλειες ο αριθμός των νεκρών Αμερικανών στρατιωτών έφτασε τους 68 μόνο για το μήνα Ιούνιο και τους 3.545 συνολικά αφότου ξεκίνησε η αμερικανική επέμβαση στη χώρα, με βάση στοιχεία του Πενταγώνου.
Παράλληλα χθες ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν “τρεις τρομοκράτες που εικάζεται ότι έχουν σχέσεις με το Ιράν” σε επιδρομή που έγινε στο Σαντρ Σίτι, το μεγάλο σιιτικό προάστιο της Βαγδάτης.
“Οι δυνάμεις της συμμαχίας που επιχειρούν με τη βοήθεια ιρακινών πληροφοριών συνέλαβαν σήμερα τρεις τρομοκράτες που σχετίζονται με το Ιράν και τους ανακρίνουν”, αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:”Οι δυνάμεις της συμμαχίας είναι αποφασισμένες να σταματήσουν την ιρανική επιρροή στο Ιράκ και κυνηγήσουν αυτούς που είναι ύποπτοι ότι παρέχουν βοήθεια κάθε είδους σε εξεγερμένους στο Ιράκ”.

Δολοφονήθηκαν επιβάτες
Εξι επιβάτες ενός μικρού λεωφορείου δολοφονήθηκαν χθες από άγνωστους ένοπλους κοντά στην ιερή ιρακινή πόλη Κερμπάλα και τέσσερεις άλλοι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διαφορετικές επιθέσεις στη χώρα, έγινε γνωστό από τις ιρακινές αρχές.
Στην περιοχή Αλ-Σικάτ μια ομάδα άγνωστων ένοπλων σταμάτησε με τη βία το μικρό λεωφορείο και άφησε ελεύθερη τη μόνη γυναίκα επιβάτη ενώ τους υπόλοιπους έξη άνδρες επιβάτες τους σκότωσε εν ψυχρώ, όπως ανέφερε ιρακινός τοπικός αξιωματούχος.
Ενα μέλος του δημοτικού συμβουλίου της γειτονικής πόλης Αλ-Ταμούρ περιλαμβάνεται στα θύματα, ανέφερε η ίδια πηγή.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τους στόχους των άγνωστων ενόπλων.
Σε επεισόδιο που έγινε στην πόλη Σαμάρα, βορείως της ιρακινής πρωτεύουσας, δύο ένοπλοι επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα και σκότωσαν δύο αστυνομικούς ενώ κατά τη ανταλλαγή πυρών με τους υπόλοιπους αστυνομικούς ο εις εκ των δύο ενόπλων, ένας Αραβας από το εξωτερικό, σκοτώθηκε, ανέφεραν αστυνομικές πηγές.
Στη Βαγδάτη ένας πολίτης σκοτώθηκες και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση με εκρηκτικά στην περιοχή Ζαφαρανίγια στο νοτιοανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας.
Τέλος στην Αμάρα (νότια) ένα μέλος του κόμματος Μπάαθ του δικτάτορα Σαντάμ Χουσέιν σκοτώθηκε όπως ανακοίνωσε η αστυνομία χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου