ΤΟΠΙΚΑ

Βραδιές αστέρων στο Βόλο

βραδιές-αστέρων-στο-βόλο-851206

Κορυφαία ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου θα διανθίσουν τον κύκλο των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου, που θα “φιλοξενηθούν” στο ανανεωμένο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου, οδηγώντας νοερά τους θεατές στον “Ορίζοντα της Μεσογείου”. Μεταξύ των σχημάτων που θα φιλοξενηθούν συμπεριλαμβάνονται και οι τρεις παραγωγές των Οργανισμών του Δήμου Βόλου που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Πολιτισμού, στις 26 και 27 Ιουνίου οι «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη ως παραγωγή του Δη.Πε.Θε. Βόλου σε συνεργασία με την Αττική Σκηνή, η μεγάλη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Βόλου σε συνεργασία με την Εστουδιαντίνα και σολίστ την Γλυκερία ως παραγωγή της Συμφωνικής Ορχήστρας Βόλου και η συναυλία του Αντώνη Ρέμου που αποτελεί παραγωγή του Καλλιτεχνικού Οργανισμού.
Οι παραγωγές αυτές σε συνδυασμό με τις μουσικές και θεατρικές παραστάσεις που φιλοξενούνται από τον Κ.Ο.Δ.Β. δίνουν την ευκαιρία στους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης, να επιλέξουν εκδηλώσεις που ικανοποιούν όλες τις επιθυμίες και όλες τις ηλικίες.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που κατάρτισε ο ΚΟΔΒ, το διήμερο 26 και 27 Ιουνίου θα παρουσιαστούν οι “Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου και την Αττική Σκηνή σε πανελλήνια πρώτη, σε σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη και πρωταγωνιστές τους: Γιώργο Παρτσαλάκη, Τάσο Χαλκιά, Τάσο Παλαντζίδη και άλλους. Παραγωγή: ΔΗΠΕΘΕ Βόλου – Αττική Σκηνή.
Μεθαύριο 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο ΕΑΚ Βόλου η συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη, παραγωγής: On Stage.
Ο κύκλος του Ιουλίου ανοίγει την 1η Ιουλίου με «Το Γαλάζιο Πουλί» του Μόρις Μαίτερλινκ από το Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου. Πρόκειται για ένα συμβολικό παραμύθι σε Μετάφραση – Διασκευή – Σκηνοθεσία : Κωστή Μεγαπάνου, με πρωταγωνιστές τους : Όλγα Πολίτου, Σωτήρη Τζεβελέκο, Δημήτρη Αρώνη, Μαρία Αλιφέρη, Μίνα Χειμώνα, Βίκυ Μαραγκάκη, Δημήτρη Μάριζα κ.α. Παραγωγή : Παιδικό Στέκι Εθνικού Θεάτρου.
Στις 2 Ιουλίου έχει σειρά το «Πατρίς Εξαμαρτείν» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών και το Θεατρικό Σανίδι. Επιθεώρηση των Παναγιώτη Μέντη – Γιώργου Γαλίτη. Σκηνοθεσία : Γιάννης Καλαντζόπουλος, Πρωταγωνιστούν : ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΣ, Ελένη Γερασιμίδου, Θάνος Καληώρας, Παύλος Ορκόπουλος, Γιώργος Γαλίτης, Γιώργος Ματαράγκας, Χρήστος Μωραίτης, κα . Τραγουδά ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ. Παραγωγή : ΔΗΠΕΘΕ Σερρών – Θεατρικό Σανίδι.
Στις 4 Ιουλίου την σκυτάλη παίρνει η Χαρούλα Αλεξίου με το αφιέρωμα στον αξέχαστο Μάνο Λοΐζο “Ολα σε θυμίζουν”.Στο μαγικό αυτό ταξίδι την συντροφεύουν το «ΤΡΙΦΩΝΟ»: Ερωφίλη, Νίκος Κουρουπάκης, Δημήτρης Υφαντής και δεκατρείς εξαίρετοι μουσικοί. Η διάρκεια του προγράμματος θα ξεπεράσει τις δύο ώρες. Παραγωγή: Four Seasons.
Στις 9 Ιουλίου πρωταγωνιστεί στο καλλιτεχνικό προσκήνιο η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου με την “Εστουδιαντίνα”. Σολίστ είναι η Γλυκερία. Η πρώτη επίσημη συνεργασία της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου με την «Εστουδιαντίνα». Μαζί τους η Γλυκερία σε τραγούδια της Μεσογείου και όχι μόνο. Διεύθυνση Ορχήστρας: Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα ακουστούν τραγούδια με τα οποία εντυπωσίασε η Γλυκερία στην μεγάλη συναυλία που έδωσε στο Ισραήλ το 2003 και στην οποία ακούστηκαν κομμάτια επιλεγμένα από σπουδαίους Έλληνες συνθέτες. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, η τραγουδίστρια θα ερμηνεύσει Σμυρνέικα τραγούδια τα οποία έχουν ηχογραφεί και κυκλοφορούν σε CD με την Ορχήστρα «Εστουδιαντίνα». Καλλιτεχνική Διεύθυνση Εστουδιαντίνας και Επιμέλεια Προγράμματος : Ανδρέας Κατσιγιάννης. Παραγωγή: Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Βόλου.

Με θέατρο και μουσική
Το διήμερο 11 & 12 Ιουλίου θα παρουσιαστεί μεγάλη επιτυχία των Α Ρήγα – Δ. Αποστόλου «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή». Η παράσταση ανεβαίνει με μια πλειάδα γνωστών αγαπημένων πρωταγωνιστών, όπως οι Κώστας Κόκλας, Τζέσσυ Παπουτσή, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Βασιλική Ανδρίτσου, Σοφία Βογιατζάκη, Σοφία Μουτίδου κα.
Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Αλέξανδρος Ρήγας, τα σκηνικά ο Γιώργος Ασημακόπουλος, την πρωτότυπη μουσική ο Νίκος Βεντουράτος και τα κουστ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου