ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιγμα στη Ρωσική αγορά

ανοιγμα-στη-ρωσική-αγορά-651609

Από την DOMOTEL που έχει το Ξενία Βόλου και άλλες μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις

Δυναμικό «μπάσιμο» του επιχειρείν στη ρωσική αγορά. Μια σειρά ηχηρών ονομάτων από τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος των ξενοδοχείων Domotel, ιδιοκτήτης και του Ξενία Βόλου, μαζί με εφοπλιστές όπως οι Γιώργος Προκοπίου και Χάρης Βαφειάς και Δημήτρης Κοπελούζος έχουν συστήσει το λόμπι που ακούει στο όνομα Greek-Eurasian Business Council, σκοπεύουν να ανοίξουν «φτερά» αναπτύσσοντας επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Ρωσία.

Οι σχέσεις της DOMOTEL με τη Ρωσία θα πρέπει να σημειωθεί ότι άρχισαν να αναπτύσσονται προσεκτικά και βήμα – βήμα την τελευταία 5ετία στον κλάδο του ξενοδοχειακού τουρισμού και στο Βόλο στο ξενοδοχείο Ξενία που αποτελεί ξενοδοχείο προορισμό για πολλούς Ρώσους τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα εξάλλου με δημοσιεύματα του οικονομικού Τύπου που παρακολουθούν τα επιχειρηματικά ανοίγματα στο εξωτερικό, πρόκειται για «μία σφιχτή ομάδα επιχειρηματιών που επιδιώκει περεταίρω δουλειές σε Ελλάδα και Ρωσία και στις νέες οικονομίες που έχουν συνδεθεί με τη Μόσχα και η οποία ονομάζεται Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (Eurasian Economic Union-EAEU) και απέκτησε πλήρη ισχύ στις αρχές Ιανουαρίου.

Η Ενωση λειτουργεί ήδη ως ζώνη ελεύθερου εμπορίου και εξελίσσεται σε μία οντότητα στην οποία πολίτες, κεφάλαια και προϊόντα μετακινούνται ελεύθερα μεταξύ κρατών μελών με συνολικό ΑΕΠ που ξεπερνά τα 4 τρισ. ευρώ.

Σε αυτό το περιβάλλον αποκτούν τώρα πρόσβαση και δυνητικούς συμμάχους οι παραπάνω Ελληνες επιχειρηματίες που συμμετέχουν στο νεότευκτο Greek-Eurasian Business Council.

Η πρώτη τους συνάντηση θα γίνει αύριο στο αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πρόεδρος του Greek-Eurasian Business Council είναι ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις οι οιωνοί για το εγχείρημα είναι θετικοί καθώς η πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά με το Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα συνοδεύτηκε από την ελληνική υπόσχεση να προχωρήσει η υλοποίηση συνεργασιών με τη Ρωσία που είχαν παγώσει από ελληνικής πλευράς, ενώ η Ρωσία επιθυμεί να τρέξει το έργο του Τurkish Stream, όσον αφορά στη δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου στα ελληνοτουρκικά σύνορα, έργο που η Αθήνα βλέπει με ενδιαφέρον.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου