ΤΟΠΙΚΑ

Ηλία Τασσιό προτείνει η ΠΑΣΚΕ

ηλία-τασσιό-προτείνει-η-πασκε-851206

Ο Αν. Γραμματέας του ΕΚΒ κ. Ηλίας Τασσιός που προέρχεται από το χώρο της ΑΓΕΤ θα προταθεί για νέος πρόεδρος του ΕΚΒ μέχρι το τέλος της θητείας της παρούσας διοίκησης το Νοέμβριο του 2009.
Την πρόταση κατέθεσε στα 8 μέλη της ΠΑΣΚΕ στο Δ.Σ. του ΕΚΒ ο απερχόμενος πρόεδρος (λόγω συνταξιοδότησης) και γραμματέας της ΠΑΣΚΕ Γιώργος Καλατζής, εξαίροντας τον χαρακτήρα αλλά και τη συνδικαλιστική δράση και προσφορά του Αναπληρωτή Γραμματέα Ηλία Τασσιού, ενώ και ο ίδιος ο κ. Τασσιός επισήμανε ότι αποδέχεται την πρόταση να οδηγήσει το ΕΚΒ από τη θέση του προέδρου τα επόμενα 2,5 χρόνια.
“Μου έγινε μία πολύ τιμητική πρόταση, δήλωσε μετά τη λήξη της συνεδρίασης της ΠΑΣΚΕ ο κ. Ηλίας Τασσιός, την οποία και αποδέχτηκα. Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ σε όλες τις ευθύνες που αναλαμβάνω από εδώ και πέρα”.
Από τη συνεδρίαση των 8 μελών της ΠΑΣΚΕ αποχώρησε ο πλειοψηφών σύμβουλος της ΠΑΣΚΕ στο ΕΚΒ Χαρ. Τσαμπάζης, που όπως είναι γνωστό ενδιαφέρεται για την προεδρία. Παίρνοντας το λόγο χθες επέμεινε στην πρότασή του η εκλογή του προέδρου να γίνει από την ολομέλεια των αντιπροσώπων της παράταξης, η πρότασή του ωστόσο δεν έγινε αποδεκτή (διαφώνησαν και οι επτά του Δ.Σ). Ο κ. Χαρ. Τσαμπάζης μετά τις χθεσινές εξελίξεις αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, είτε της ανεξαρτητοποίησης του από την ΠΑΣΚΕ είτε ακόμη και της διεκδίκησης της προεδρίας, με αυτοπρόταση στη συνεδρίαση της διοίκησης του ΕΚΒ.

Η εκλογή του νέου προέδρου από τη Διοίκηση πιθανότατα θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή.

Η πρόταση
Η συνεδρίαση της ΠΑΣΚΕ, παρουσία και του μέλους της ΓΣΕΕ κ. Στ. Γούλα, ξεκίνησε χθες με την τοποθέτηση του απερχόμενου γραμματέα της παράταξης και προέδρου του ΕΚΒ Γιώργου Καλατζή, που πρότεινε τον κ. Ηλία Τασσιό.
Ο κ. Καλατζής έπλεξε το εγκώμιο του αναπληρωτή γραμματέα του ΕΚΒ, μιλώντας για την πορεία και την συνδικαλιστική του προσφορά τόσο μέσα στο χώρο της ΑΓΕΤ, όσο και στο ΕΚΒ.
Με την πρόταση του κ. Καλατζή συντάχθηκαν εμμέσως πλήν σαφώς όλα τα μέλη της ΠΑΣΚΕ και φυσικά ο προτεινόμενος κ. Ηλ. Τασσιός, πλήν του κ. Χαρ Τσαμπάζη, που επανέφερε την πρότασή του το θέμα να συζητηθεί στην ολομέλεια των αντιπροσώπων της παράταξης. Ο κ. Χαρ. Τσαμπάζης επανέλαβε το ενδιαφέρον του για την προεδρία του ΕΚΒ, ωστόσο η πρότασή του για την ολομέλεια δεν έγινε αποδεκτή, γι’ αυτό και ο ίδιος αποχώρησε υπογραμμίζοντας ότι ”δεν θέλει να νομιμοποιήσει μία διαδικασία με την οποία δε συμφωνεί”.

“Καμία αξιοπιστία…”
Αργά το βράδυ ο κ. Χαρ. Τσαμπάζης σε γραπτή δήλωση που απέστειλε επισημαίνει: “Κάποιοι συνάδελφοι της παράταξης δεν μπορούν να καταλάβουν ότι την αξιοπιστία, την ελευθερία της ατομικής έκφρασης, τον έντιμο λόγο, το σεβασμό στις αποφάσεις δεν μπορεί κανείς να τις ευνουχίσει.
Για τη διασφάλιση της διαφάνειας, την αποφυγή της προώθησης ιδιοτελών επιδιώξεων, την έμπρακτη απόδειξη του σεβασμού προς τις συλλογικές διαδικασίες επιβάλλεται η προστασία των εργαζομένων και των αντιπροσώπων τους, όσον αφορά στη δυνατότητά τους να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους για σοβαρά ζητήματα που απασχολούν και αφορούν στο σύνολο των εργαζομένων και το ύψιστο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
Ως εκ τούτου, είναι δείγμα δημοκρατικής λειτουργίας και τήρησης των αρχών του συνδικαλιστικού κινήματος, οι αποφάσεις για κρίσιμα θέματα όπως η εκλογή προέδρου του ΕΚΒ να λαμβάνονται από το κυρίαρχο όργανο, που είναι η ολομέλεια των αντιπροσώπων.
Ο μακρόπνοος σχεδιασμός, ο καθαρός λόγος, η ενότητα, ο σεβασμός στις αποφάσεις των αντιπροσώπων, η κοινωνική αποδοχή των στελεχών, η ανανέωση σε πρόσωπα ικανά, άφθαρτα και ελπιδοφόρα, η συστράτευση των ίδιων των εργαζομένων αποτελούν τις προϋποθέσεις για την πετυχημένη πορεία της παράταξης, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που δεν είναι άλλος από την προώθηση των συμφερόντων όλων των εργαζομένων”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου