ΤΟΠΙΚΑ

Το αδιαχώρητο στη Σκιάθο …

το-αδιαχώρητο-στη-σκιάθο-851206

“Πατείς με πατώ σε” τις τελευταίες μέρες στο νησί της Σκιάθου, όπου πλοία αλλά και δελφίνια «πιάνουν» το λιμάνι στο νησί του Παπαδιαμάντη, γεμάτα από κόσμο. Ειδικά το πρωινό δρομολόγιο της Κυριακής αποδείχθηκε αρκετά δύσκολο για αρκετούς ταξιδιώτες, που δεν είχαν προνοήσει να κλείσουν κατάλυμα στο νησί, με αποτέλεσμα να μείνουν κυριολεκτικά στο δρόμο. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο Βόλο, ενώ υπήρξαν και άλλοι που κατάφεραν να μείνουν μόνο όμως για ένα βράδυ σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.
Σχολιάζοντας το γεγονός ο πρόεδρος των ναυτιλιακών πρακτόρων του νομού κ. Βισβίκης τόνισε “Πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή οι Έλληνες να αποκτήσουν ταξιδιωτική συνείδηση. Είναι αδιανόητο να πηγαίνουν στα νησιά τις καλύτερες ημέρες του καλοκαιριού, όπως το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε αλλά και αυτό που έρχεται , χωρίς να έχουν κλείσει δωμάτια. Είναι τουλάχιστον αφελής όποιος νομίζει κάτι τέτοιο ”…
Η πληρότητα των δωματίων και των ξενοδοχείων της Σκιάθου άγγιξε σχεδόν το 100% με αποτέλεσμα να επαναφέρει τα χαμόγελα στους επιχειρηματίες του νησιού μετά την πολύπαθη περίοδο των πυρκαγιών του Ιούλη. Σύμφωνα μάλιστα με το νομαρχιακό σύμβουλο και ιδιοκτήτη ενοικιαζομένων δωματίων κ. Φώτη Ζεμπέκη “Σάββατο και Κυριακή δεν υπήρχε δωμάτιο ούτε για δείγμα. Ήταν όλα γεμάτα.”
Τη μεγάλη κίνηση του Σαββατοκύριακου προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων επιβεβαιώνει και και ο υπολιμενάρχης Βόλου κ. Κρυωνίτης “Πράγματι υπήρξε κίνηση αν και δεν είχαμε κανένα απρόοπτο. Λόγω επέκτασης της προβλήτας η στάθμευση των οχημάτων, η αποβίβαση και επιβίβαση των επιβατών γίνεται χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία, όπως συνέβαινε παλαιότερα και χωρίς συνωστισμό».
Με την άποψη αυτή συμφωνεί και ο κ. Βισβίκης προσθέτοντας ότι “σίγουρα η επέκταση βοήθησε τα μέγιστα. Πρέπει να σημειωθεί αυτό. Όσο για την κίνηση, πήγαμε πολύ καλά, καθώς τα πλοία ειδικά το Σαββατοκύριακο ήταν γεμάτα. Ο κόσμος ταξίδεψε χωρίς προβλήματα ενώ η πληρότητα ξεπέρασε το 90%.”
Στη γειτονική Σκόπελο ωστόσο η αντίστοιχη κίνηση αν και αρκετή δεν επαρκεί να καλύψει τουριστικές μονάδες του νησιού. Όπως αναφέρει ο δήμαρχος κ. Βασιλούδης «έχουμε κόσμο, αλλά δεν είμαστε γεμάτοι. Υπάρχουν κενά δωμάτια σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα. Αυτό σημαίνει ότι θέλουμε κι άλλο κόσμο”
Σε γενικές γραμμές η πληρότητα ξεπερνά το 70-80% την ίδια στιγμή που οι επαγγελματίες και οι ξενοδόχοι του νησιού αναμένουν τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα για να δουλέψουν ακόμη καλύτερα. Εξάλλου πρόκειται για τα τελευταία ουσιαστικά του καλοκαιριού. Αν και είναι γνωστό ότι ειδικά η περιοχή της Σκοπέλου λόγω της μαγευτικής ομορφιάς της προτιμάται και κατά τη διάρκεια του Σεπτέμβρη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου