ΤΟΠΙΚΑ

Πάνε για ρεκόρ Γκίνες στο θηλασμό !!!

πάνε-για-ρεκόρ-γκίνες-στο-θηλασμό-851206

Να καταρρίψει το ρεκόρ Γκίνες φιλοδοξεί η παγκόσμια προσπάθεια συγχρονισμένου θηλασμού, που οργανώνεται σήμερα. Η χώρα μας συμμετέχει για πρώτη φορά σε ανάλογο εγχείρημα -που πραγματοποιείται με στόχο την προώθηση του μητρικού θηλασμού- και οι νέες μητέρες, που θα την εκπροσωπήσουν πρόκειται να συγκεντρωθούν στον Βόλο.
Στο πλαίσιο της παγκόσμιας εβδομάδας θηλασμού το ραντεβού έχει δοθεί στο Κέντρο Οικογένειας του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Παρέμβασης και Υγείας του Δήμου Νέας Ιωνίας , στις 8 το πρωί, όπου και θα γίνουν οι εγγραφές.
Αφού λάβουν τις απαραίτητες οδηγίες, οι νέες μητέρες με τα μωρά τους θα δημιουργήσουν μια μεγάλη ομάδα και στις 10 το πρωί ακριβώς θα θηλάσουν για ένα λεπτό ταυτόχρονα.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, με σύνθημα «Ελάτε να σπάσουμε το ρεκόρ Γκίνες και να διαδώσουμε το θηλασμό στα πέρατα του κόσμου», ξεκίνησε το 2006 στις Φιλιππίνες.
Εκεί, και συγκεκριμένα στο αθλητικό κέντρο του Σαν Αντρέας στη Μανίλα, συγκεντρώθηκαν 3.541 μητέρες το πρωινό της 4ης Μαΐου και θήλασαν τα μωρά τους καταρρίπτοντας το ισχύον ρεκόρ, που κατείχε μέχρι τότε ομάδα 1.130 Αμερικανίδων από το 2002.
Οι δείκτες του ρολογιού θα ξεκινήσουν να μετρούν το ένα λεπτό συγχρονισμένου θηλασμού στις 10 ακριβώς το πρωί τοπική ώρα σε κάθε χώρα της υφηλίου.

Κανόνες συμμετοχής
Βάσει του αυστηρού κανονισμού που ισχύει για την κατάρριψη των ρεκόρ Γκίνες, οι γυναίκες οι οποίες θα λάβουν μέρος στο εγχείρημα δεν πρέπει να έχουν μαζί τους μπουκάλια με γάλα (μπιμπερό) ή άλλη παιδική βιομηχανοποιημένη τροφή και πιπίλες.
Κάθε μητέρα επιτρέπεται να έχει μαζί της μόνο ένα μωρό και δεν μπορούν να λάβουν μέρος όσες δε θηλάζουν πλέον. Επιβάλλεται να συμμετάσχουν τουλάχιστον 10 διαφορετικές ομάδες, οι οποίες δεδομένου ότι βρίσκονται σε διαφορετικές χώρες, πρέπει να συγχρονιστούν, ώστε το γεγονός να συμβεί ταυτόχρονα σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου. Κάθε ομάδα που θα συγκεντρωθεί σε μια τοποθεσία πρέπει να αποτελείται τουλάχιστον από 25 μητέρες και το εγχείρημα πρέπει να εποπτεύεται καθ’ όλη τη διάρκειά του από επαρκή αριθμό ανθρώπων που θα παρακολουθούν το χώρο, ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση των κανόνων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου