ΤΟΠΙΚΑ

Σύγχυση για τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς του Βόλου

σύγχυση-για-τον-τρόπο-λειτουργίας-της-647805

Την υπουργική απόφαση με τις ακριβείς λεπτομέρειες αναμένει ο Εμπορικός Σύλλογος

Σε αναμονή της έκδοσης υπουργικής απόφασης για τα νέα μέτρα, που θα ισχύουν από την ερχόμενη Δευτέρα στο λιανεμπόριο, βρίσκεται ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας, προκειμένου να διευκρινιστεί ο τρόπος λειτουργίας των καταστημάτων.

Προχθές ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων με τη χρήση ειδικού κωδικού (13032) άπαξ και έως 3 ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το λεγόμενο click away και η πώληση εντός καταστήματος πάλι με ραντεβού (click in shop). Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται 1 πελάτης ανά 25τμ με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

Η εμπορική αγορά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας λειτουργεί ήδη με τις προαναφερόμενες εμπορικές πρακτικές και συγκεκριμένα με click away στην συντριπτική πλειονότητα των καταστημάτων και με click in shop στα καταστήματα ένδυσης υπόδησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εμπορικός κόσμος ερμήνευσε με διάφορους τρόπους τις προαναφερόμενες ανακοινώσεις. Αλλοι θεώρησαν ότι η επιλογή του τρόπου εξυπηρέτησης θα γίνεται από τον καταναλωτή, άλλοι ότι η εξυπηρέτηση θα γίνεται μόνο με μήνυμα και με φυσική παρουσία στα καταστήματα και άλλοι ότι η εξυπηρέτηση θα συνεχίσει να γίνεται όπως μέχρι σήμερα.

Ερωτηθείς σχετικώς ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Απόστολος Οντόπουλος τόνισε ότι αναμένει την έκδοση της υπουργικής απόφασης, ώστε να μην υπάρχει απολύτως καμία παρερμηνεία στον τρόπο της λειτουργίας των καταστημάτων από την ερχόμενη εβδομάδα. «Μέχρι στιγμής δεν την έχουμε παραλάβει την απόφαση και όταν την παραλάβουμε θα προχωρήσουμε σε σχετική ανακοίνωση, ώστε να μην υπάρχει σύγχυση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, ο εμπορικός κόσμος περίμενε να ενημερωθεί για λειτουργία του λιανεμπορίου με φυσική παρουσία στα καταστήματα βάσει των τετραγωνικών μέτρων της κάθε επιχείρησης.

Ο κ. Οντόπουλος επανέλαβε ότι το λιανεμπόριο δεν μπορεί να λειτουργεί με περιορισμούς.

Μεγάλες προσφορές στα καταστήματα

Τέλος προχθές για τις χειμερινές εκπτώσεις, ωστόσο στα καταστήματα εξακολουθούν να υπάρχουν δελεαστικές τιμές. Τα εμπορικά καταστήματα προχωρούν σε προσφορές προκειμένου να διαθέσουν τα εμπορεύματά τους. Εκ του νόμου έχουν τη δυνατότητα να κάνουν προσφορές και αξιοποιούν τη δυνατότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου