ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στον βουλευτή Μαγνησίας Κ. Μαραβέγια

επίθεση-νεολαίας-του-συριζα-στον-βουλ-647376

Από την Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Όπως έχει γίνει γνωστό τις τελευταίες ημέρες ο επικουρικός γιατρός Κώστας Καταραχιάς, ο οποίος είναι και πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», είναι ο μοναδικός ιατρός του οποίου η σύμβαση δεν ανανεώθηκε μέχρι τον Οκτώβριο, παρά την τρομακτική υγειονομική κρίση που βιώνουμε, στοιχείο ενδεικτικό της προσωπική του στοχοποίησης λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης.

Πέραν όμως της προκλητικής, κατά ελάχιστον μεμονωμένης απόλυσης γιατρού, ο οποίος μάλιστα ασκεί τα καθήκοντα του σε κλινική Covid, βρεθήκαμε μπροστά και στην αήθη προσωπική επίθεση κατά του συγκεκριμένου γιατρού από τον συνάδελφό του και βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ, Κώστα Μαραβέγια.

Ο βουλευτής καταφέρθηκε προσωπικά στον λειτουργό του ΕΣΥ κατηγορώντας τον για διασπορά του κορονοϊού εντός του νοσοκομείου. Κανείς άλλωστε δεν μπορεί να ξεχάσει ότι στο αποκορύφωμα του δεύτερου κύματος, χωρίς την ύπαρξη τότε εμβολίων είχε διαταχθεί ΕΔΕ από την Διοικήτρια του Αγίου Σάββα, Όλγα Μπαλαούρα, κατηγορώντας ουσιαστικά τους γιατρούς επειδή…αρρώστησαν.

Την ίδια στιγμή που ο απολυμένος συνδικαλιστής γιατρός και οι συνάδελφοί του έδιναν τη μάχη για τη ζωή νυχθημερόν στα δημόσια νοσοκομεία τον περασμένο Νοέμβριο που και ο Βόλος «έβραζε σε κρούσματα», ο Κώστας Μαραβέγιας εξήρε με περηφάνια σε βιντεάκια το έργο της ιδιωτικής κλινικής, όπου είναι επιστημονικός διευθυντής, για τη συνεισφορά της στην ανίχνευση του κορονοϊού. Συνεισφορά την οποία οι πολίτες πλήρωναν αδρά αφού ένα μοριακό τέστ κορονοϊού, το οποίο η Κυβέρνηση έως σήμερα αρνείται να συνταγογραφήσει, κόστιζε περισσότερα από 100 ευρώ, αναδεικνύοντας ότι ακόμα και σε συνθήκες βαθειάς κρίσης, «πολέμου» όπως χαρακτηρίστηκε από την κυβέρνηση, κάποιοι έθεταν την κερδοφορία πάνω από την υγεία των συμπολιτών τους έχοντας πολιτική ασυλία. Η εμπορευματοποίηση της υγείας σε τέτοιες συνθήκες είναι πρόκληση πόσο μάλλον όταν αυτό διαφημίζεται από μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με αυτές.

Στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού του ΕΣΥ που αναγκάζεται να δουλεύει κάτω από αντίξοες συνθήκες και τρομερές ελλείψεις, μέχρι και να τρώει ξύλο από τα ΜΑΤ του Χρυσοχοΐδη όταν διεκδικεί τα δικαιώματα του, οφείλουμε σεβασμό και στήριξη σε κάθε τους προσπάθεια. Η στοχοποίηση και η επίθεση στις μέρες μας σε έναν γιατρό, που εκδικητικά απολύεται, από έναν συνάδελφο του και μάλιστα εκπρόσωπο των πολιτών στη Βουλή είναι ύβρις στο ίδιο το λειτούργημα και στην προσπάθεια που καταβάλουν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου