ΤΟΠΙΚΑ

Μαραβέγιας: Οι αθλιότητες που διακινούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ βλάπτουν διεθνώς την εικόνα της Ελλάδας

μαραβέγιας-οι-αθλιότητες-που-διακινο-688283

Την ευθύνη του πολιτικού κόσμου για τον τρόπο προβολής της χώρας στο εξωτερικό, υπογράμμισε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Με αφορμή τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση «Λιγνάδη», ο κ. Μαραβέγιας κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διακίνηση αθλιοτήτων που βλάπτουν διεθνώς την εικόνα της Ελλάδας και τόνισε ότι η προσπάθεια του Κυρ. Μητσοτάκη στη Βουλή, να κρατήσει τον πολιτικό διάλογο μακριά από την λάσπη, δεν βρήκε ανταπόκριση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα troll του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, συνεχίζουν να ανακυκλώνουν κομματικές ταυτίσεις που κάνουν όχι μόνο ανώνυμοι επαγγελματίες της λάσπης αλλά και επώνυμοι πολιτικοί όπως ο κ. Πολάκης, ο οποίος τόλμησε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασχολήθηκε με τα ασυνόδευτα παιδιά, δημιουργώντας ειδική γραμματεία στο υπουργείο Μετανάστευσης για την προστασία των «Ασυνόδευτων Ανηλίκων».

«Το ενδιαφέρον του ίδιου του Πρωθυπουργού για τους πλέον ευάλωτους από τους μικρούς μετανάστες που έρχονται στη χώρα μας, είναι επιλήψιμο μας λένε ο κ. Πολάκης και οι όμοιοι του. Αυτές οι απίστευτες αθλιότητες δυστυχώς διακινούνται πλέον και διεθνώς, βλάπτοντας την εικόνα της Ελλάδας και βοηθώντας όσους θέλουν να την υπονομεύσουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαραβέγιας και υπογράμμισε ότι η προβολή μιας σοβαρής εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό δεν είναι ευθύνη μόνο των υπηρεσιών του υπουργείου Εξωτερικών. «Όλοι μας εδώ μέσα οφείλουμε όχι απλά να απέχουμε από έξαλλες και λασπολογικές τακτικές. Πρέπει να συνεισφέρουμε με συγκροτημένες θέσεις σε έναν καλύτερο δημόσιο διάλογο και γιατί όχι να βοηθήσουμε και με την σημερινή πολιτική μας στάση στην ενίσχυση της διεθνούς εκπροσώπησης της χώρας».

Αναφερόμενος στο συζητούμενο νομοσχέδιο του ΥΠΕΞ, ο κ. Μαραβέγιας στάθηκε ιδιαίτερα στις διατάξεις που αφορούν την αξιοποίηση του παγκόσμιου Ελληνισμού μέσα από την επανεκκίνηση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα θέμα εξαιρετικά επίκαιρο ενόψει και του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση. Στο σημείο αυτό, μάλιστα, επικαλέστηκε τις επισημάνσεις των εκπροσώπων της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών και της Παγκόσμιας Θεσσαλικής Νεολαίας που πρόσφατα περιέγραψαν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τις δυσκολίες συντονισμού των οργανώσεων Ελλήνων του εξωτερικού όταν υπάρχει ανάγκη κινητοποίησης μεγάλης κλίμακας.

Ο κ. Μαραβέγιας δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει, επίσης, την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, τονίζοντας ότι η Ν.Δ. στήριξε την αυτονόητη ανάγκη των αποδήμων για συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων που αφορούν το μέλλον της χώρας μας. Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να ταυτίσει τη συμμετοχή αυτή με «εθνικιστικά-ακροδεξιά δίκτυα της ομογένειας», μπερδεύοντας τις εκλογικές διαδικασίες με την εμπειρία του από την συνεργασία με το πρώην κόμμα του Π. Καμμένου. «Προφανώς κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια και προσβάλλει την Ομογένεια εξομοιώνοντας την με ακροδεξιά μορφώματα. Αλλά δεν πειράζει, ο λογαριασμός για αυτές τις συμπεριφορές θα έρθει στον ΣΥΡΙΖΑ σε δυο χρόνια, με τις εθνικές εκλογές», σημείωσε ο βουλευτής Μαγνησίας.

Κλείνοντας, εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ικανοποίησή του για την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει ελάφρυνση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων με μείωση κατά 50% των τελών κυκλοφορίας, ενώ εξήρε την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου υφυπουργού κ. Κεφαλογιάννη υπέρ των επιχειρήσεων που διαθέτουν Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία Δημόσιας Χρήσης. Όπως είπε, η παράταση που δόθηκε αναδρομικά από 1/1/21 έως και 31/5/21, να καταθέτουν προσωρινά την άδεια κυκλοφορίας και τις πινακίδες των οχημάτων τους, επιτρέπει την προσωρινή ακινησία τους και για το τρέχον εξάμηνο και άρα την ουσιαστική μείωση των τελών κυκλοφορίας για το 2021.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου