ΤΟΠΙΚΑ

Αλεξικέραυνα σε σχολεία του Δήμου Βόλου

αλεξικέραυνα-σε-σχολεία-του-δήμου-βόλ-645617

Επιχείρηση… αντικεραυνικής προστασίας των σχολικών κτιρίων, ξεκινά ο Δήμος Βόλου για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών απέναντι σε φυσικά φαινόμενα. Ηταν μόλις πριν από ένα μήνα όταν ολόκληρη η πόλη σηκώθηκε στο πόδι, από κεραυνό που χτύπησε στην ταράτσα πολυκατοικίας, προκαλώντας υλικές ζημιές…

Το θέμα της αντικεραυνικής προστασίας των σχολείων, εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Δήμος Βόλου, έχει εκπονήσει μελέτη για την επισκευή και συντήρηση των συστημάτων αντικεραυνικής προστασίας σε σχολική κτίρια της περιοχής.

Προβλέπεται η επισκευή, συμπλήρωση και αντικατάσταση συλλεκτήριων αγωγών γείωσης λόγω κλοπών και φθορών στα περισσότερα από τα σχολικά κτίρια. Χαρακτηριστικό δείγμα κλοπής, αυτό που είχε αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, τον Οκτώβριο του 2015, γονιός μαθητή του 5ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας. Τότε άγνωστοι είχαν αφαιρέσει το αλεξικέραυνο από τη στέγη του σχολικού κτιρίου, αφήνοντας τα παιδιά εκτεθειμένα σε φυσικά φαινόμενα.

Επίσης προβλέπεται η αντικατάσταση και βελτίωση κεφαλών αλεξικέραυνων όπου αυτή κριθεί σκόπιμη μετά από επιθεώρηση.

Το συνολικό μήκος της επικείμενης συντήρησης υπολογίζεται περίπου στα 2.000μ. ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται στις 30.000 ευρώ.

Για την αντικεραυνική προστασία των σχολικών κτιρίων θα αντικατασταθούν όπου απαιτείται τα υπάρχοντα αλεξικέραυνα με αντίστοιχα παλμικής διέγερσης με ενισχυμένο σύστημα ιονισμού, φιλικά στο περιβάλλον. Θα εγκατασταθούν κεφαλές αλεξικέραυνων, όπου αυτό κριθεί σκόπιμο, επί των υπαρχόντων μεταλλικών ιστών στα δώματα των σχολείων. Στο επάνω άκρο θα φέρουν σπείρωμα για την σύνδεση της κεφαλής του αλεξικέραυνου.

Για την προστασία του αγωγού καθόδου στο κατακόρυφο τμήμα και σε ύψος 2μ. από το έδαφος θα τοποθετηθεί προστατευτική ράβδος.

Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης σε κάθε σχολικό κτίριο θα γίνουν δοκιμές στο σύνολο της εγκατάστασης που περιλαμβάνουν τη μέτρηση γείωσης, την προσκόμιση βεβαίωσης ηλεκτρολόγου και τη βεβαίωση πλήρους και καλής λειτουργίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου