ΤΟΠΙΚΑ

Δώρα ζωής από 59χρονη Βολιώτισσα που κατέληξε στην Εντατική

δώρα-ζωής-από-59χρονη-βολιώτισσα-που-κατ-645439

Γέφυρα ζωής από το Νοσοκομείο Βόλου προς μεταμοσχευτικά κέντρα στήνεται σήμερα μετά την απόφαση συγγενών 59χρονης που κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου να δωρήσουν τα όργανά της.

Από το Νοσοκομείο Βόλου και τον γιατρό γιό της 59χρονης Βολιώτισσας, ενημερώθηκε το Εθνικό Κέντρο Μεταμοσχεύσεων, που ανέλαβε τον συντονισμό των ενεργειών, οι οποίες άρχισαν με τις εξετάσεις των προς μεταμόσχευση οργάνων.

Για μεγαλείο της ανθρωπιάς και δώρο ζωής έκανε λόγο σε συνέντευξη Τύπου ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Κων. Καραμπάτσας ενώ ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και Διευθυντής της Α’ Παθολογικής κλινικής Κώστας Σπυρόπουλος τόνισε ότι η χειρονομία αποτελεί μεγάλη τιμή για την οικογένεια.

Η 59χρονη εισήχθη με εγκεφαλικό επεισόδιο την περασμένη Δευτέρα στην Α’ παθολογική κλινική και η κατάστασή της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στη ΜΕΘ, όπου κατέληξε τα ξημερώματα.

Στη συνέντευξη, ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου και Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής κ. Θαν. Λιούπης, τόνισε πως η εκλιπούσα, εκτός από το πρόβλημα με το εγκεφαλικό, βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση υγείας και εκτίμησε ότι θα ήταν εφικτή η μεταμόσχευση αρκετών οργάνων.

«Η εμπειρία του Διευθυντή της ΜΕΘ κ. Δημ. Βούλγαρη και των υπολοίπων ιατρών που συμμετείχαν επιτυχώς και τον περσινό Γενάρη σε αντίστοιχη μεταμόσχευση, αποτελούν εχέγγυα για την επιτυχή κατάληξη και της νέας μεταμόσχευσης», κατέληξε ο κ. Καραμπάτσας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου