ΤΟΠΙΚΑ

Τρίτη παράταση του Βόλου για το Στέγαση- Επανένταξη

τρίτη-παράταση-του-βόλου-για-το-στέγασ-645382

Τρίτη παράταση, μετά τις δύο που έχει λάβει, η τελευταία εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου 2016, έχει ζητήσει εγγράφως ο Δήμος Βόλου από το Υπουργείο Εργασίας για το πρόγραμμα Στέγαση και Επανένταξη.

Το παραπάνω έκανε γνωστό στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο εκτελών χρέη Δημάρχου Βόλου, Θάνος Θεοδώρου, με αφορμή την κραυγή αγωνίας ωφελούμενων του προγράμματος, που αν δεν παραταθεί το πρόγραμμα θα κάνουν πρωτοχρονιά στο… δρόμο.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδώρου η παράταση έχει ζητηθεί με έγγραφο που κατατέθηκε στα πρακτικά του συμβουλίου, από τις 5 Ιουλίου 2016.

Όπως ανέφερε, το πρόγραμμα ύψους 215.000 ευρώ περίπου, εκπνέει στα τέλη Δεκεμβρίου και ο Δήμος έχει εισπράξει δύο δόσεις των 64.000 ευρώ. «Περιμένουμε την εκταμίευση και της τρίτης δόσης», ενημέρωσε και παρέθεσε οικονομικά στοιχεία για τις δαπάνες που έχουν καλυφθεί.

Αφησε όμως αιχμές κατά του μέλους της συντονιστικής επιτροπής ανέργων- ωφελούμενου του προγράμματος, Τάκη Τριανταφυλλάκο. «Αποχώρησε κι αυτός από τη συνεδρίαση… Άλλος μεγάλος αγωνιστής», είπε, τονίζοντας ότι ο Δήμος έχει κάνει ό,τι προβλέπεται για να συνεχιστεί το πρόγραμμα κι ότι πλέον είναι θέμα Υπουργείου να δοθεί νέα παράταση ή όχι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου