ΤΟΠΙΚΑ

Η Πανεπιστημονική Κίνηση για τις εκλογές των μηχανικών

η-πανεπιστημονική-κίνηση-για-τις-εκλο-643337

Η Πανεπιστημονική χαιρετίζει τους συναγωνιστές της, που τη στήριξαν και σ’ αυτή την εκλογική μάχη, στην οποία έλαβε σε πανελλαδικό επίπεδο 1891 ψήφους και ποσοστό 6.1%, ενώ στο τμήμα Μαγνησίας έλαβε 48 ψήφους και ποσοστό 6,38% εκλέγοντας 3 αντιπροσώπους.

«Παρά τη σημαντική φθορά του κυβερνητικού συνδικαλισμού, των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ο συσχετισμός παραμένει αρνητικός, αφού η δυσαρέσκεια εγκλωβίζεται στην αποχή και στην ενίσχυση της ΝΔ, καθώς και ορισμένων τοπικών-συντεχνειακών σχημάτων, που ουσιαστικά εντάσσονται στην ενδοαστική διαπάλη για τον έλεγχο του ΤΕΕ, του ΤΣΜΕΔΕ και της Τράπεζας Αττικής» αναφέρει.

Η Κίνηση τονίζει ότι οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στην Πανεπιστημονική θα βρεθούν στη πρώτη γραμμή του αγώνα την επόμενη περίοδο που κλιμακώνεται η επίθεση της κυβέρνησης με το νομοσχέδια για την προώθηση της «απελευθέρωσης» και του χωροταξικού σχεδιασμού.

«Θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας σημαδεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την ΕΕ. Η πάλη για την αλλαγή των συσχετισμών σε όλα τα επίπεδα περνά υποχρεωτικά στη συμπόρευση των μηχανικών με το ταξικό κίνημα που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ και στην ΠΑΣΕΒΕ» προσθέτει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου