ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτισσα φόρεσε την ποδιά του Master Chef

βολιώτισσα-φόρεσε-την-ποδιά-του-master-chef-642036

Μαγείρεψε με αγάπη, όπως για αυτούς που αγαπά, παραδοσιακή κακαβιά και έκλεψε τις εντυπώσεις

Ενα παραδοσιακό πιάτο μαγειρεμένο με βάση την οικογενειακή συνταγή, με τα καλύτερα υλικά και μεγάλη δόση… αγάπης έδωσε στη Βολιώτισσα Κωνσταντία Χαλάτση την ποδιά του Master Chef, που αντιστοιχεί στο εισιτήριο πρόκρισης στον δημοφιλή διαγωνισμό μαγειρικής. Την περασμένη Δευτέρα, στο πρώτο επεισόδιο του διαγωνισμού για το 2019, η Κωνσταντία Χαλάτση μαγείρεψε παραδοσιακή κακαβιά και ενθουσίασε την τριμελή κριτική επιτροπή, που πήρε το πιάτο από τον πάγκο παρουσίασης και δοκιμής και συνέχισε να το απολαμβάνει από τη θέση της, ενώ της έδινε τα τρία «ναι» της πρόκρισης και την ποδιά του Master Chef.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η Κωνσταντία Χαλάτση είναι από τον Βόλο, μένει όμως με την οικογένειά της στη Θεσσαλονίκη. Μαγειρεύει ερασιτεχνικά για τα μέλη της οικογένειάς της και όπως είπε αποφάσισε να λάβει μέρος στο Master Chef θέλοντας να αποδείξει ότι ακόμη κι ένας ερασιτέχνης μάγειρας, όπως είναι οι μαμάδες στο σπίτι, μπορεί να λάβει μέρος σε έναν διαγωνισμό μαγειρικής. Η ίδια είναι μητέρα τριών παιδιών και όπως αποκάλυψε το μυστικό στις συνταγές της όταν μαγειρεύει είναι η μεγάλη δόση… αγάπης.

«Μαγειρεύω για να περνώ καλά, για να χαίρομαι αυτό που γεύομαι. Και εκτός από τη γεύση σκέφτομαι και την πέψη», τόνισε η Βολιώτισσα υποψήφια Master Chef για να εξηγήσει ότι η μαγειρική της δεν είναι «βαριά» με πολύ αλάτι, πολλά μπαχαρικά ή βούτυρο.

Κατά την παρασκευή της παραδοσιακής κακαβιάς στην επαγγελματική κουζίνα του Master Chef

Μπαίνοντας στην κουζίνα του Master Chef κι αφού εξοικειώθηκε με τον επαγγελματικά εξοπλισμό, δήλωσε ότι βρίσκεται σε «πυρετό» δημιουργίας… Απέναντί της ανάμεσα στο κοινό η μητέρα και ο πατέρας της. «Οι γονείς μου είναι πάντα δίπλα μου. Τους είπα ότι δεν μπορούν να λείπουν κι από αυτό το… μάστερ», ανέφερε η Βολιώτισσα δικηγόρος στο επάγγελμα.

Το πιάτο με το οποίο διαγωνίστηκε ήταν μία παραδοσιακή κακαβιά. Μπακαλιάρος, σκορπίνα, τομάτα χωραφίσια για έξτρα ιδιαίτερη γεύση στη σούπα ήταν μεταξύ των υλικών που χρησιμοποίησε. «Το μόνο που μπορείτε να μου προσάψετε είναι ότι δεν χρησιμοποίησα θαλασσινό νερό», είπε απευθυνόμενη λίγο αργότερα στην κριτική επιτροπή.

Πριν πάρει τα τρία «ναι» της επιτροπής, κι ενώ ολοκλήρωνε το πιάτο της στην επαγγελματική κουζίνα του Master Chef, είχε ήδη πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης από τη μητέρα της, που την κοίταξε με νόημα και κατάλαβε ότι πέτυχε αυτό το ιδιαίτερο οικογενειακό φαγητό.

Το πιάτο που ενθουσίασε τους κριτές και τους έκανε να το πάρουν και να συνεχίζουν να το απολαμβάνουν από τη θέση τους

Με «όπλο» της την παράδοση

Παρουσιάστηκε ενώπιον των τριών κριτών της επιτροπής, Λεωνίδα Κουτσόπουλο, Πάνο Ιωαννίδη και Σωτήρη Κοντιζά, και τους εντυπωσίασε τόσο με τη μαγειρική της τέχνη, όσο και τη φιλοσοφία της. Οπως οι ίδιοι παραδέχθηκαν μετά τη δοκιμασία, η Κωνσταντία Χαλάτση ήταν μια μεγάλη έκπληξη.

«Θα γευτείτε την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, όπως περνά από γενιά σε γενιά και θα δείτε ότι δεν μας ενδιαφέρει μόνο η γεύση, μας ενδιαφέρει και η πέψη. Φτιάχνουμε γεύσεις ευκολοχώνευτες και θρεπτικές», προϊδέασε τους κριτές τονίζοντας ότι η ίδια μαγειρεύει παραδοσιακά τοπικά φαγητά. «Εναλλακτικά θα έφτιαχνα πηλιορείτικο σπεντζοφάι», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των κριτών υπογράμμισε ότι «η μαγειρική είναι για μένα ζωή» και αποκάλυψε το μυστικό της συνταγής της: «Μαγείρεψα με αγάπη, όπως γι’ αυτούς που αγαπώ».

Η νοστιμιά του οικογενειακού πιάτου δεν επέτρεψε στους κριτές να κρατήσουν τα… προσχήματα. Ο πρώτος δεν αρκέστηκε στη μία κουταλιά και ο τελευταίος πήρε μαζί του το πιάτο για να συνεχίσει να το απολαμβάνει από τη θέση του, την ίδια ώρα που η Κωνσταντία Χαλάτση φορούσε την ποδιά του Master Chef και… υποσχόταν ότι έχει πολλά να δείξει στον διαγωνισμό.

Ενθουσιασμένη η κριτική επιτροπή για το οικογενειακό παραδοσιακό πιάτο που θύμισε γεύση από… μαμά

Επιστροφή των γυναικών στην κουζίνα

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η Κωνσταντία Χαλάτση αποκαλύπτει ότι τα ίδια τα παιδιά της ήταν εκείνα που την προέτρεψαν να πάρει μέρος στο Master Chef. «Είσαι τέλεια μαγείρισσα μαμά», της είπαν τα μικρά της βλαστάρια, η ίδια όμως με τη συμμετοχή της επιδιώκει να δώσει κι μία διαφορετική… γεύση στον διαγωνισμό: «Το Master Chef έχει μπει στις κουζίνες μας. Είναι ώρα να βάλουμε τις κουζίνες μας στο Master Chef».

«Είναι ένα παιχνίδι αυτός ο διαγωνισμός μαγειρικής, που έχει δώσει άλλη ώθηση στα ριάλιτι. Δίνει τη δυνατότητα στον θεατή να δει τον εαυτό του μέσα από απλούς και ξεχωριστούς ανθρώπους. Μέσα από τη μαγειρική, που είναι κοινός τόπος, βρίσκει τους ήρωες της καθημερινότητάς του. Η τηλεμαγειρική βέβαια είναι ένα θέμα και η μαγειρική είναι ένα άλλο θέμα. Μαγειρεύω στην κουζίνα του Master Chef είναι κάτι, αλλά είμαι σεφ στην κουζίνα μου είναι το κάτι άλλο!», επισημαίνει για τον διαγωνισμό.

Οι γονείς της Κωνσταντίας Χαλάτση παρακολουθούν με καμάρι την κόρη τους σε ένα ακόμη… μάστερ, αυτή τη φορά μαγειρικής

«Αποφάσισα να λάβω μέρος στον διαγωνισμό για να δώσω έμφαση στο καθημερινό, απλό, οικογενειακό φαγητό, που με μικρά tips μπορεί να «απογειωθεί». Δυστυχώς το καθημερινό φαγητό χάνει έδαφος. Περιοριζόμαστε στο γρήγορο φαγητό. Οι γυναίκες είναι τόσο φορτωμένες με τις επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις, που δεν τους μένει χρόνος να ασχοληθούν όσο πρέπει με το καθημερινό φαγητό. Προσωπικά, ούτε έχω σπουδάσει, ούτε έχω επαγγελματικές γνώσεις πάνω στη μαγειρική. Το φαγητό όμως εκτός από βιολογική ανάγκη είναι και απόλαυση, στην οποία πρέπει να επενδύσουμε. Είναι πλούτος να τα βρούμε με τις κουζίνες μας από νωρίς, να τις έχουμε πάντα ανοιχτές. Και οι γυναίκες να επιστρέψουν στις κουζίνες τους έχοντας τους συζύγους τους στο πλευρό τους», τονίζει η κ. Χαλάτση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου