ΤΟΠΙΚΑ

Ηλικιωμένοι του ΚΗΦΗ Βόλου κοντά στα παιδιά του Ορφανοτροφείου

ηλικιωμένοι-του-κηφη-βόλου-κοντά-στα-π-642111

Στα πλαίσια των δράσεων του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Βόλου σήμερα Δευτέρα 28 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Ορφανοτροφείο Βόλου με ενημερωτικό σκοπό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Οι ηλικιωμένοι της δομής πάντα έτοιμοι να προσφέρουν γιατί έτσι έμαθαν στα δύσκολα χρόνια που πέρασαν, τότε που γαλουχήθηκαν με αξίες και ιδανικά, θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης στα παιδιά.

Η κ. Τασιά Ελένη τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος και τους ενημέρωσε για την πολυετή δράση και το σημαντικό έργο τους που λαμβάνει χώρα από το 1911 στηριζόμενοι σε φιλανθρωπικές δωρεές και την αγάπη του κόσμου.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό και άγγιξε όλους.. Μνήμες γύρισαν στο μυαλό των ηλικιωμένων, διότι πολλοί ήταν αυτοί που έζησαν παρόμοιες καταστάσεις ορφάνιας και φτώχειας. Οι στιγμές αυτές είναι βαθιά χαραγμένες μέσα τους τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι οικογένειες τότε σκορπίζονταν.

Οι ανάγκες των παιδιών είναι ιδιαίτερα αυξημένες και απαιτητικές, γι αυτό η δομή πάντα με κοινωνική συνείδηση και ευαισθησία μέσω του εθελοντισμού και της προσφοράς, δείχνει τον σεβασμό στην αξία της ανθρώπινης ζωής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου