ΤΟΠΙΚΑ

Σφοδρές αντιδράσεις των πολύτεκνων

σφοδρές-αντιδράσεις-των-πολύτεκνων-640329

Απαράδεκτη και αντισυνταγματική χαρακτηρίζεται η μείωση των προσλήψεων μελών πολύτεκνων οικογενειών από 20 σε 15% σε δημόσιο και τοπική αυτοδιοίκηση, στην έγγραφη διαμαρτυρία της Ενωσης Πολυτέκνων Μαγνησίας, η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, λόγω της δραματικής μείωσης των γεννήσεων. Ενδεικτικά είναι τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που καταγράφηκαν έως την 1η Νοεμβρίου του 2016 και μεταφράζονται σε 97.905 θανάτους έναντι 77.753 γεννήσεων το αντίστοιχο διάστημα.

Το Εργαστήριο Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε έρευνα του επισημαίνει ότι η Ελλάδα το 2050 θα έχει πληθυσμό από 8,3 έως 10 εκατομμύρια, δηλ. θα είναι μειωμένος κατά 800.000 έως 2,5 εκατομμύρια σε σχέση με σήμερα.

Τα παραπάνω επισημαίνονται σε επιστολή που κοινοποίησε η Ενωση Πολυτέκνων Μαγνησίας στον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εσωτερικών, την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, τους βουλευτές Μαγνησίας και την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος. Στην ίδια επιστολή διαμαρτυρίας υπογραμμίζεται ότι «εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά» σε αντίθεση με τα άρθρα του συντάγματος που ορίζουν ότι «οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα της ειδικής φροντίδας του κράτους, ενώ ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, αποτελεί υποχρέωση του κράτους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου