ΤΟΠΙΚΑ

Πρασινίζουν ο Βόλος και η Νέα Ιωνία

πρασινίζουν-ο-βόλος-και-η-νέα-ιωνία-636695

Η αρχή γίνεται από το Πολιτιστικό Αλσος της Ν. Ιωνίας, το οποίο είχε υποβαθμιστεί μετά τις κοπές ξερών κι επικίνδυνων δέντρων

Πιο… πράσινος έως τις αρχές της άνοιξης θα είναι ο Βόλος, καθώς τις τελευταίες δύο ημέρες έχουν ξεκινήσει από συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου φυτεύσεις νέων δέντρων. Συνολικά, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πρασίνου Αποστόλη Μαλαματίνη θα φυτευτούν 650 νέα δέντρα, αριθμός μεγαλύτερος σε σχέση με αυτά που κόπηκαν είτε επειδή ήταν ξερά, είτε επειδή καταστράφηκαν από παγετούς, είτε επειδή κρίθηκαν επικίνδυνα.

Η αρχή γίνεται από το Πολιτιστικό Αλσος της Ν. Ιωνίας, για το οποίο μόλις πριν ένα μήνα περίοικοι είχαν εκφράσει τις διαμαρτυρίες τους για την υποβάθμισή του.

Οπως είχε καταγράψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και σύμφωνα με δημότες, το άλλοτε καταπράσινο πάρκο πλέον σε αρκετά σημεία του είναι «φαλακρό».

Το Πολιτιστικό Αλσος της Ν. Ιωνίας είναι ένας από τους ελάχιστους μεγάλους πνεύμονες πρασίνου μέσα στην πόλη και σημείο αναψυχής, περιπάτου και άθλησης για μικρούς και μεγάλους, τόσο τη χειμερινή, όσο κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε η φύτευση 200 δέντρων μουριών, ηλικίας 4 -5 ετών η κάθε μία που θα δώσουν στο πάρκο νέα πνοή. Τις φυτεύσεις είδαν με θετικό μάτι περίοικοι.

Οπως όμως εξήγησε ο κ. Μαλαματίνης, δεν θα είναι οι μοναδικές φυτεύσεις. Συνολικά θα φυτευτούν 650 δέντρα σε όλη την πόλη. «Το περιβαλλοντικό ισοζύγιο θα αποκατασταθεί και με το παραπάνω», σχολίασε ο κ. Μαλαματίνης για τα δέντρα που είχαν κοπεί το προηγούμενο διάστημα.

Ηδη υπάρχουν συνεργεία που κάνουν φυτεύσεις όπου επιτρέπεται μέσα στην πόλη κι εφόσον το πλάτος των πεζοδρομίων είναι άνω του 1,5 μέτρου σύμφωνα με τον κανονισμό και ταυτόχρονα υπάρχουν και τέσσερα συνεργεία που συνεχίζουν τα κλαδέματα.

«Εκτός από τις προγραμματισμένες εργασίες, έχουμε στη διάθεσή μας και συνεργείο για τυχόν έκτακτες ανάγκες», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου