ΤΟΠΙΚΑ

Μέτρα πρόληψης ενάντια στην αυθαίρετη καύση

μέτρα-πρόληψης-ενάντια-στην-αυθαίρετ-635801

Η παράνομη καύση ελαστικών έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια, τονίστηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο αντιδήμαρχος, Αρ. Σαββάκης

Σύσκεψη τοπικών φορέων πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιδημάρχου Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Διαχείρισης ΣΕΣ, κ. Αριστείδη Σαββάκη, με αντικείμενο το συντονισμό των ενεργειών για την αντιμετώπιση του προβλήματος της αυθαίρετης καύσης πλαστικών και ελαστικών στην περιοχή του Δήμου Βόλου.

Στη σύσκεψη, που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου και του Τμήματος Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, συζητήθηκε το πρόβλημα της παράνομης καύσης πλαστικών και ελαστικών που έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια και τονίστηκε η σοβαρότητα των επιπτώσεών του στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Στη συνέχεια κατατέθηκαν προτάσεις για συντονισμό των ενεργειών μεταξύ των φορέων ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατό πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού, ενώ σημειώνεται ότι ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στη λήψη μέτρων πρόληψης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής κ. Φρειδερίκη Καλογήρου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κος Πόζογλου Χαράλαμπος, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας κος Μαρκογιαννάκης Βασίλειος, εκπρόσωποι του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου