ΤΟΠΙΚΑ

Ο Βόλος τιμά τον Πολιούχο του Αγιο Νικόλαο

ο-βόλος-τιμά-τον-πολιούχο-του-αγιο-νικό-634256

Την μνήμη του Πολιούχου Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, πανηγυρίζουν ο Βόλος και η Τοπική Εκκλησία, σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου και αύριο Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, με επίκεντρο τον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ναό.

Σήμερα παραμονή της εορτής, στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, συγχοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στις 10.00 μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, που θα απολύσει στις 1.30 π.μ.

Αύριο, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, συλλειτουργούντων των Σεβασμιώτατων Μητροπολιτών Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Ιγνάτιος θα απονείμει στον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο τον Χρυσό Σταυρό μετά Αστέρος του Μητροπολιτικού Ναού. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στους δρόμους της πόλης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, με κατεύθυνση την παραλία, όπου θα τελεστεί η αρτοκλασία και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος θα απευθύνει τον καθιερωμένο εόρτιο χαιρετισμό.

Στις 6.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού.

Την μνήμη του Αγίου Νικολάου πανηγυρίζουν επίσης οι ιεροί ναοί : Αγίου Νικολάου Αλμυρού, Αγίου Νικολάου Κερασιάς, Αγίου Νικολάου Κροκίου, Αγίου Νικολάου Πορταριάς, Αγίου Νικολάου Δράκειας, Αγίου Νικολάου Παλιουρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου