ΤΟΠΙΚΑ

7.000 προσκυνητές στην Παναγία Βηματάρισσα στον Αγ. Νικόλαο

7-000-προσκυνητές-στην-παναγία-βηματάρισ-665080

Περισσότεροι από 7.000 προσκυνητές, γηγενείς και επισκέπτες έχουν συρρεύσει μέχρι στιγμής στον Αγιο Νικόλαο, με αφορμή την άφιξη της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Βηματάρισσας, η οποία θα παραμείνει εσαεί στο Μητροπολιτικό ναό. Η θαυματουργή εικόνα, πιστό αντίγραφο του θρησκευτικού κειμηλίου της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Ορους, προσελκύει το ενδιαφέρον προσκυνητών κάθε ηλικίας, από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Στο προσεχές διάστημα, και συγκεκριμένα αύριο Κυριακή, θα γίνει η επίσημη εγκατάσταση της εικόνας στο προσκυνητάρι που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του ναού, σε ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί, για τους προσκυνητές.

Όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, προϊστάμενος του Αγίου Νικολάου, ενδεικτική ως προς την προσέλευση του κόσμου στο ναό είναι η διάθεση 7.000 μικρών εικόνων ευλογίας, οι οποίες, σημειωτέον, εξαντλήθηκαν σε διάστημα τριών ημερών, από την άφιξη της εικόνας την προηγούμενη Παρασκευή 28 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου. Παράλληλα, ο π. Χαρίλαος αναφέρει ότι πολλοί δεν έλαβαν την μικρή εικόνα ευλογίας, γεγονός που υπογραμμίζει τη μεγάλη προσέλευση κόσμου στο ναό.

Αξιο αναφοράς είναι παράλληλα το γεγονός ότι οι προσκυνητές ανήκουν σε όλο το ηλικιακό φάσμα, ενώ πέρα από τους ενήλικες καταγράφονται και πολλοί νέοι. «Βλέπουμε όλες τις ηλικίες ανθρώπων και ειδικά στην αγρυπνία που τέλεσε ο ηγούμενος Εφραίμ, είχαμε Εκκλησίασμα Κυριακάτικο μέχρι τέλος και ήταν κυρίως νέοι άνθρωποι», όπως ανέφερε ο π. Χαρίλαος.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η σταθερή προσέλευση του κόσμου από το Πήλιο, την ευρύτερη Μαγνησία και Θεσσαλικές πόλεις, ενώ παράλληλα εκδρομείς από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που βρέθηκαν στο Βόλο, στο πλαίσιο του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου, έσπευσαν να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου