ΤΟΠΙΚΑ

Οι μαθητές έδειξαν την αγάπη τους στο Γηροκομείο Βόλου

οι-μαθητές-έδειξαν-την-αγάπη-τους-στο-γ-634206

Τον «κουμπαρά» του Γηροκομείου Βόλου, ενίσχυσαν χθες εκατοντάδες μαθητές και οι γονείς τους, που συμμετείχαν μαζικά στην τρίτη κατά σειρά χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική γιορτή που διοργάνωσε ο σύλλογος καθηγητών γερμανικής γλώσσας των δημοσίων σχολείων στη Μαγνησία.

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας θύμισε μια απέραντη εορταγορά, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν χειροποίητες δημιουργίες των μαθητών καθώς και να γευτούν σπιτικά εδέσματα, γλυκά, το παραδοσιακό γερμανικό ζεστό κρασί, βάφλες και πολλά άλλα. Για τους μικρούς επισκέπτες υπήρχαν ενδιαφέροντα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης και χειροτεχνίας, στα οποία δημιούργησαν κάρτες και στολίδια με απλά υλικά, όπως καλαμάκια.

«Προσπαθούμε κάθε χρόνο να δημιουργούμε κάτι ενδιαφέρον προκειμένου να έρχεται ο κόσμο και να περνά όμορφα. Χαιρόμαστε για τις προσφορές που υπήρξαν αλλά και για τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου. Φροντίζουμε τα είδη που διατίθενται να είναι προσιτά κι έτσι οι τιμές ξεκινούν από 0,50 έως 3 ευρώ», ανέφερε η καθηγήτρια γερμανικών και μέλος του συλλόγου καθηγητών γερμανικής γλώσσας στα δημόσια σχολεία, Χριστίνα Πόπη.

Το σύνολο των εσόδων διατέθηκε για την ενίσχυση του Γηροκομείου Βόλου, ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση των ραφιών του Κοινωνικού Παντοπωλείου Βόλου αλλά και για το Στέκι Μεταναστών.

Τα σχολεία που συμμετείχαν φέτος στη γιορτή είναι: τα 1ο, 2ο , 9ο, 10ο, 11ο, 12ο, 14ο, 15ο, 16ο, 18ο, 19ο, 21ο, 23ο, 24ο, 25ο, 27ο, 28ο, 29ο, 30ο, 31ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, το 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 9ο, 11ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, το Δημοτικό σχολείο Ιωλκού, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγριάς, το 1ο, 3ο, 4ο, 6ο, 7ο, 8ο, 9ο, 10ο Γυμνάσιο Βόλου, το 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, τα Γυμνάσια Αγριάς, Ιωλκού, Αργαλαστής, Βελεστίνου και Στεφανοβικείου, το 1ο και 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου καθώς και το Μουσικό Σχολείο Βόλου.

Αναγκαία τα γερμανικά

Η διδασκαλία των γερμανικών έχει μπει πλέον μέσα στα δημόσια σχολεία ως δεύτερη ξένη γλώσσα και μάλιστα κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος. «Στην αρχή της κρίσης ήταν ένα σοκ, ευτυχώς όμως ο κλάδος μας δεν επηρεάστηκε. Εμείς προσπαθούμε να δείξουμε ότι δεν έχουμε σχέση με το πρόσωπο που παρουσιάζει η Γερμανία και που δείχνει η οικονομική και πολιτική κατάσταση. Τα γερμανικά είναι μια γλώσσα που είναι χρήσιμη, είναι ένα εφόδιο και προσόν για τους μαθητές», σχολίασε η κ. Χριστίνα Πόπη.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου