ΤΟΠΙΚΑ

Τίμησαν τον προστάτη τους οι λιμενεργάτες του Βόλου

τίμησαν-τον-προστάτη-τους-οι-λιμενεργ-631991

Τον προστάτη τους Αγιο Νικόλαο τίμησαν με κάθε επισημότητα την Τρίτη οι λιμενεργάτες του Βόλου. Οι εργάτες του λιμανιού παρακολούθησαν λειτουργία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως και τέλεσαν και επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη συναδέλφων τους.

Ακολούθησε λιτή δεξίωση στα γραφεία του Συλλόγου δίπλα από το Τελωνείο. Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Θωμάς Κρητικός, ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν και βοήθησαν το Σωματείο στη λειτουργία του: «Καταφέραμε να ικανοποιήσουμε το σκοπό μας τη χρονιά που φεύγει και εξυπηρετήσαμε τους χρήστες του λιμανιού» εξήγησε.

Για το νέο έτος, επισήμανε ότι είναι ανάγκη να δοθεί πιο μεγάλη έμφαση απ’ ότι σήμερα από τους τοπικούς φορείς και κάθε αρμόδιο για την αύξηση του κύκλου εργασιών.

Για τους λιμενεργάτες το λιμάνι προσφέρει θέσεις εργασίας, που είναι και το ζητούμενο στην πόλη. Ωστόσο, δυστυχώς, επί οχτώ συνεχή χρόνια, από το 2008 έως και το 2015, κατέγραφε φθίνουσα πορεία.

Ο κ. Κρητικός είπε ότι το χρόνο που φεύγει υπάρχει κάπως καλύτερη εικόνα, λόγω όμως της αύξησης στις εξαγωγές των σιτηρών, καθώς φέτος υπάρχει πανελλαδικά μεγάλη παραγωγή και οι τόνοι διακίνησης ανέβηκαν.

«Χρειαζόμαστε βοήθεια ώστε να ενισχυθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός, να αυξηθεί το προσωπικό» επανέλαβε.

Στο λιμάνι εργάζονται συνολικά 70 λιμενεργάτες, εκ των οποίων οι 53 είναι μόνιμοι. Όσοι αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης τα τελευταία χρόνια δεν αντικαταστάθηκαν με άλλους.

Στις εκδηλώσεις ήταν παρόντες ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν. Δ. Χρήστος Μπουκώρος, η πρώην υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο πρόεδρος του ΟΛΒ, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αριστοτέλης Μπασδάνης, ναυτικοί πράκτορες, εκτελωνιστές και πλήθος κόσμου.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου