ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Με επιχειρήματα
Μετά τη χθεσινή σύσκεψη στη Νομαρχία με αντικείμενο το πρόβλημα λειτουργίας των Δικαστηρίων λόγω των ασφυκτικών χώρων, ο νομάρχης έλεγε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει δεκτό «γουρούνι στο σακί»…
Με άλλα λόγια, όπως διευκρίνιζε, προειλημμένες αποφάσεις και ανακοινώσεις δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές, εάν το πρόβλημα δεν εξεταστεί σε βάθος, εάν δεν ληφθούν σοβαρά όλες οι παράμετροι και εάν, κυρίως, δεν αποσαφηνιστεί ότι η όποια λύση δεν θα είναι πρόχειρη, αλλά με προοπτική.
Για αυτό, όπως πρόσθετε ο κ. Παπατόλιας, εάν το υπουργείο Δικαιοσύνης προκρίνει την πρόταση του Δικηγορικού Συλλόγου για επέκταση του Δικαστικού Μεγάρου, θα πρέπει πρώτα να πείσει ότι είναι η μοναδική λύση και να δώσει απαντήσεις για τους λόγους που απορρίπτονται οι υπόλοιπες προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο τραπέζι του διαλόγου.
Β.Σ.

Σοβαρή λύση
Σε εκκρεμότητα βρίσκεται η πληροφόρηση για το τι θα γίνει με τις Δικαστικές Φυλακές Βόλου και τη μεταφορά τους στο χώρο του σωφρονιστικού καταστήματος Κασσαβέτειας.
Ο νομάρχης ξεκαθάριζε ότι το σενάριο των φυλακών δεν θα εγκαταλειφθεί τόσο εύκολα, καθώς αποτελεί, όπως έλεγε, την πιο σοβαρή εναλλακτική λύση για το πρόβλημα λειτουργίας των Δικαστηρίων.
Β.Σ.

Κάρτες – κορύνες
Μέχρι και κάρτα που απεικονίζει χριστουγεννιάτικο δένδρο με κορύνες στέλνουν μέσω του διαδικτύου οι θιγόμενοι επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής της οδού Καρτάλη.
Δ.Χ.

Αλλαγές
Αλλαγές ετοιμάζονται στο ραδιοφωνικό χάρτη της Μαγνησίας. Κάτι για συγχωνεύσεις… και ενδιαφέρον από ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας, ακούγεται ότι θα υπάρξει στο μέλλον.
Δ.Χ.

Ρωμαίος
Από τη Ρώμη ο γενικός διευθυντής της ΕΠΑ Θεσσαλίας κ. Gadiel Toaff, ο οποίος ανέφερε στους Βολιώτες δημοσιογράφους ότι υποστηρίζει την ομάδα της Λάτσιο. Ασε που φέρνει φυσιογνωμικά και στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Δ.Χ.

Ευχαριστημένος
Πολύ ευχαριστημένος δήλωσε πάντως ο κ. κ. Gadiel Toaff για την πορεία του φυσικού αερίου στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, καθώς στην Θεσσαλία η ανταπόκριση του κόσμου ήταν δεδομένη.
Δ.Χ.

Μεταφορά
Το θέμα της μεταφοράς ή όχι του Δικαστικού Μεγάρου είναι ένα θέμα που πρέπει να εξεταστεί και επιτέλους να αντιμετωπισθεί με σοβαρότητα. Γιατί όλα αυτά τα χρόνια μόνο επιδερμικά αντιμετωπιζόταν.
Επειδή ακούγεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων θέλουν να παραμείνουν στο υπάρχον κτίριο, δεν φαίνεται να είναι καθόλου έτσι. Στην γενική συνέλευση 158 ψήφισαν υπέρ αυτής θέσης από τους 165 παρευρισκόμενους. Το σύνολο των δικηγόρων όμως είναι 600 και πλέον…
Από τη άλλη οι δικαστικοί υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 200 υπογραφές που ζητούν τη μεταφορά του Δικαστικού Μεγάρου.
Δ.Χ.

Εκρηκτικό
περιβάλλον
Κατά τεκμήριο ο χώρος του πολιτισμού είναι χώρος διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων. Η άποψη αυτή μάλλον έχει καταρριφθεί στο Δήμο Βόλου. Δεν εξηγούνται διαφορετικά τα θερμά επεισόδια.
Χ.Μ.

Στενή συνεργασία
με Ζαχόπουλο
Μιλώντας χθες στο δελτίο ειδήσεων της TRT ο δήμαρχος Αισωνίας Δημήτρης Καντόλας αποκάλυψε ότι η συνεργασία του με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού τον τελευταίο χρόνο ήταν αρκετά στενή και αποδοτική.
Ο κ. Ζαχόπουλος είχε χειριστεί προσωπικά το θέμα της Σπαρτιάς Σέσκλου και της εγκατάστασης βιοτεχνιών στην περιοχή, που δυσκολεύονταν εξαιτίας αντιδράσεων της Αρχαιολογίας. Ο κ. Καντόλας δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι ο κ. Ζαχόπουλος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και ξέμπλεξε την υπόθεση.
Σε τέτοιες περιπτώσεις -δύσκολες είναι αλήθεια– κάποιοι άλλοι λένε: «Δεν τον είδα, δεν τον ξέρω, δεν τον γνωρίζω!»
Χ.Μ.

Κολλάνε
ένσημα;
Η πυκνότητα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου έχει καταρρίψει κάθε προηγούμενο. Την επόμενη εορταστική εβδομάδα έχει προγραμματιστεί και νέα συνεδρίαση. Κοίτα να δεις που στο τέλος οι δημοτικοί σύμβουλοι θα μας ζητήσουν και μονιμοποίηση.
Χ.Μ.

Τυχεροί
οι τουρίστες
Από σήμερα δωμάτιο στα ορεινά του Πηλίου μόνο με μέσον θα μπορεί να βρει κανείς. Εξαιρετική συγκυρία η χιονόπτωση των τελευταίων ημερών, αφού το Χιονοδρομικό Κέντρο λειτουργεί κανονικά και από σήμερα αναμένεται κοσμοσυρροή.
Χ.Μ.

Μοιραίες
γυναίκες
Η περίπτωση του αείμνηστου Βαρθολομαίου αλλά και η πρόσφατη του Χρήστου Ζαχόπουλου αποδεικνύουν ότι τα επαγγελματικά, και μάλιστα σε τέτοιο επίπεδο, δεν πρέπει να εμπλέκονται με τα προσωπικά. Ειδικά όταν πρόκειται για χρήση εξουσίας προς επίτευξη άλλων στόχων. Ο λαός το λέει και διαφορετικά : «Εκεί που βγάζεις το ψωμί σου δεν βάζεις… οτιδήποτε άλλο…»
Χ.Μ.

Αναβολή;
Προς αναβολή οδεύει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με πληροφορίες που πληθαίνουν τα δύο τελευταία 24ωρα. Υπάρχουν δυσκολίες και όπως επισημαίνουν άνθρωποι της Τρικούπη είναι δύσκολο να είναι όλα έτοιμα μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου. Όσοι το έμαθαν στο Βόλο, μούδιασαν φυσικά, αφού οι αναβολές, έστω και για λίγες ημέρες, χειροτερεύουν το ήδη “καθισμένο” κλίμα στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Β.Κ

Δικαιολογίες
Πριν πάντως συνεχίσει την παραφιλολογία ο αθηναϊκός Τύπος, αν πράγματι είναι να αναβληθούν οι διαδικασίες, ας το ανακοινώσει κάποιος επίσημα, για να ξέρουν και οι οργανώσεις τι θα κάνουν. Όσον αφορά τώρα στις δικαιολογίες που ακούγονται ότι δεν βρίσκουν αίθουσα μεγάλη εκείνες τις ημέρες, είναι τουλάχιστον αστεία.. όπως και αυτός που σκέφτηκε να την πλασάρει στην “αγορά”.
Β.Κ

Με πανό
“Να μην γίνει η προβλεπόμενη από την αρχική μελέτη υπογείωση (τούνελ) του δρόμου κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές, που ως γνωστό καταργούνται, στο ύψος του Συνεδριακού Κέντρου στη Νέα Ιωνία, ζητούν οι εκπρόσωποι της δημοτικής παράταξης “Νέα Ιωνία- Ανθρώπινη Πόλη”.
Αντί να ξοδευτούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για ένα λάθος έργο, όπως οι ίδιοι υπογραμμίζουν, τα χρήματα αυτά θα πρέπει να αξιοποιηθούν στον ίδιο χώρο για τη μελέτη και κατασκευή οδικής γέφυρας για ανισόπεδο κόμβο της οδού Μελισσατίκων με τον Περιφερειακό.
Σήμερα μέλη της παράταξης θα αναρτήσουν πανό στο σημείο και θα μοιράσουν έντυπο υλικό με τις προτάσεις τους, που βρίσκουν σύμφωνο και το Νομάρχη, με τον οποίο χθες συναντήθηκαν.

Καμπάνια…
Την ώρα που η ακρίβεια κάνει… πάρτι, η Νομαρχία αποφασίζει να κάνει καμπάνια στήριξης των τοπικών προϊόντων . Δεν θα μπορούσαν να γίνουν και τα δύο ταυτόχρονα; Τι φοβάται; Μην κατηγορηθεί για αντιπολίτευση; Σωπάτε καλέ…
Α.Τ.

Συζήτηση
για το Π. Λιμεναρχείο
Ενημέρωση και συζήτηση γύρω από το θέμα του Παλαιού Λιμεναρχείου περιελάμβανε η προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Βόλου. Εκτός των άλλων αποφασίστηκε να ξεκινήσει η διοίκηση μετά τις γιορτές ένα κύκλο επαφών με τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα όσα έχουν γίνει πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και το οποίο έχει ξεσηκώσει τους κατοίκους της περιοχής.
Α.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου