ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά η εγκατάσταση του ISPS στο λιμάνι Βόλου

ξεκινά-η-εγκατάσταση-του-isps-στο-λιμάνι-β-630832

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις του έργου

Υπογράφηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένα Βόλου, Ιωάννη Πρίγκο, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας E-ARION η σύμβαση για την εγκατάσταση και λειτουργία ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας και την προμήθεια φορητού εξοπλισμού, όπως είχε ανακοινωθεί.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που εντάσσει το λιμάνι του Βόλου στα λιμάνια εκείνα που πρωτοπορούν στην εναρμόνιση λειτουργίας τους με το διεθνή κώδικα ISPS, είπε ο κ. Πρίγκος.

Η διασφάλιση προμήθειας ενός ολοκληρωμένου συστήματος ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τη λειτουργία του ISPS σύμφωνα με τον Οργανισμό Λιμένα Βόλου θα είναι η πρώτη που υπογράφεται από Οργανισμό λιμένος της χώρας και αναμένεται να βελτιστοποιήσει τις συνθήκες ασφάλειας εντός του λιμένα, καθώς και να βελτιώσει την εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων με το λιμάνι μέσω της αυτοματοποίησης και της ηλεκτρονικής παρακολούθησης των σχετικών διαδικασιών.

Αναλυτικά οι δύο συμβάσεις που υπογράφηκαν είναι:

α) Σύστημα Επιτήρησης και Ελέγχου Πρόσβασης για την Εγκατάσταση και λειτουργία Ολοκληρωμένου Συστήματος Ασφαλείας Λιμένος Βόλου σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κώδικα ISPS και

β) Της προμήθειας φορητού εξοπλισμού που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Ε.Π. «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ηπειρος».

Το συμβατικό τίμημα για την εκτέλεση της σύμβασης του πρώτου υποέργου του συστήματος επιτήρησης και ελέγχου πρόσβασης ανέρχεται στο ποσό των 736.412,53 € πλέον ΦΠΑ. Το δε συμβατικό τίμημα για την εκτέλεση της σύμβασης του δεύτερου υποέργου της προμήθειας φορητού εξοπλισμού ανέρχεται στο ποσό των 24.391,2 € πλέον ΦΠΑ.

Η προθεσμία υλοποίησης του έργου αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής και διαρκεί έξι μήνες. Ενδεικτικά το έργο αποτελείται από:

  • Φυλάκιο Κεντρικής Πύλης/ Κέντρο Ελέγχου Ασφάλειας (ΚΕΑ).
  • Φυλάκιο Προβλήτα Νο 3.
  • Σύστημα επιτήρησης με κάμερες, σύστημα επικοινωνίας με φυλάκια.
  • Ηλεκτρικούς μηχανισμούς ελέγχου πρόσβασης.
  • Ανιχνευτή μεταλλικών αντικειμένων.
  • Περιφράξεις, θύρες εισόδου-εξόδου οχημάτων.
  • Υπερυψωμένη πλατφόρμα ελέγχου Φ/Γ οχημάτων.
  • Προκατασκευασμένα στηθαία σκυροδέματος τύπου JERSEY.
  • Ηλεκτρολογικό εξοπλισμό -κόμβοι διανομής-καλωδιώσεις.

Το έργο δημιουργεί φυσικές και ηλεκτρονικές συνθήκες ασφαλείας όπως ορίζονται από τους διεθνείς, ευρωπαϊκούς και εθνικούς κανόνες ασφαλείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου