ΤΟΠΙΚΑ

«Σαφάρι» για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

σαφάρι-για-τους-λογαριασμούς-της-δε-630456

Που πληρώνονται από τα δημοτικά ταμεία για λογαριασμό… νοικοκυριών, συλλόγων και σωματείων

Συνεχίζεται το «σαφάρι» που έχει ξεκινήσει από τη δημοτική αρχή Βόλου από τέλος Οκτωβρίου, για να εντοπίσει ιδιώτες, συλλόγους και σωματεία, που είναι συνδεδεμένοι με το δίκτυο της ΔΕΗ και οι λογαριασμοί χρεώνονται στα δημοτικά ταμεία.

Το κουβάρι που έχει αρχίσει να ξετυλίγεται βγάζει στο… κατώφλι νοικοκυριών στις συνοικίες Αλιβερίου, Μελισσατίκων και Αϊβαλιώτικων. Σε κάποιες περιπτώσεις η πορεία του λογαριασμού της ΔΕΗ, φθάνει μέχρι την πόρτα ερασιτεχνικών σωματείων και συλλόγων.

Η έρευνα που έχει επιφορτιστεί τετραμελής επιτροπή συνεργατών του Δημάρχου, εξελίσσεται μετ’ εμποδίων. Κι αυτό γιατί σε αρκετούς λογαριασμούς δεν αναγράφεται καν όνομα και χρειάζεται χρονοβόρα διαδικασία μέσω της ΔΕΗ για να εντοπιστούν οι καταναλωτές.

Την επιβάρυνση των δημοτικών ταμείων του Δήμου, με ρεύμα που καταναλώνουν ιδιώτες και όχι μόνο, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος είχε καταγγείλει στο πλαίσιο συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στα τέλη Οκτωβρίου.

Μέχρι και σήμερα όμως, η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί. Στη διάθεση της επιτροπής είναι το σύνολο των λογαριασμών της ΔΕΗ με τους οποίους χρεώνονται τα δημοτικά ταμεία και ελέγχονται ένας – ένας αν ορθώς πληρώνονται από το Δήμο Βόλου ή αν κακώς επιβαρύνονται τα δημοτικά ταμεία.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου