ΤΟΠΙΚΑ

ΟΣΕ: Οι Μεσογειακοί αναβαθμίζουν το δίκτυο

οσε-οι-μεσογειακοί-αναβαθμίζουν-το-δί-851206

Μέχρι τα τέλη του 2008 θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για την κατάργηση του S στη Νέα Ιωνία, τη σιδηροδρομική σύνδεση της Α’ και Β’ ΒΙ.ΠΕ. και τη σύνδεση με τη ΒΙ.ΠΕ. Αλμυρού.
Τα έργα αυτά είναι συνολικού προϋπολογισμού 85 εκ. ευρώ, με τη χρηματοδότηση να εκτιμάται προς το παρόν ότι θα ενταχθεί στα ΠΕΠ Θεσσαλίας, και αναμένεται να ξεκινήσουν αρχές του 2009 με ορίζοντα υλοποίησης μέχρι το 2013 που είναι η καταλυτική χρονιά λόγω και της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων.
Ο ΟΣΕ εξάλλου, εκτός από τα παραπάνω έργα, διερευνά τη δυνατότητα μετατροπής της παλιάς γραμμής Βόλου – Παλαιοφαρσάλων από μετρική σε κανονική, ώστε να είναι εφικτή η σύνδεση με το εθνικό δίκτυο.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Αναστάσιος Ευσταθίου στο Βόλο, στην εκδήλωση κοπής της πίτας της Ένωσης Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας, ενώ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας με τη σειρά του ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα επισκεφτεί το Βόλο ο Υπουργός Μεταφορών Κώστας Χατζηδάκης και ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, προκειμένου να εξετάσουν τα θέματα που αφορούν στον ΟΣΕ, το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, τον Περιφερειακό και άλλα έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή.
Το εορταστικό κλίμα ωστόσο της εκδήλωσης στην οποία επίσης παραβρέθηκαν ανώτερα στελέχη του ΟΣΕ, όπως η διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΕΝΟΣΕ κ. Κουτρουμπά, επιχείρησαν να “μετριάσουν” με τη δυναμική τους παρέμβαση οι εργαζόμενοι μέσω των συνδικαλιστικών τους οργάνων, καταγγέλλοντας εμμέσως πλην σαφώς διοικητική παράλυση στον ΟΣΕ μετά το ”σπάσιμο” του Οργανισμού σε θυγατρικές, καθυστέρηση των έργων που θα συμβάλλουν στον ουσιαστικό εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου αλλά και σημαντική συρρίκνωση των δραστηριοτήτων στο Βόλο, που έχουν ως αποτέλεσμα από το 1997 μέχρι σήμερα να έχουν χαθεί 90 θέσεις εργασίας.
Ο Γ.Γ της Ένωσης σιδηροδρομικών κ. Κ. Σιαφάκας έθεσε ανοιχτά το θέμα της παραμονής της Δ Επιθεώρησης στο Βόλο, καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι η διοίκηση εξετάζει το ενδεχόμενο μεταφοράς της υπηρεσίας στη Λάρισα.
Υπέρ του αιτήματος των εργαζομένων τάχθηκε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας, αλλά και όλοι οι τοπικοί φορείς που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και ζήτησαν ουσιαστικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του Θεσσαλικού Δικτύου.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ πάντως, αν και δεν απάντησε για την Δ Επιθεώρηση, άφησε να εννοηθεί ότι ήδη η διοίκηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ενοποίησης θυγατρικών, αφού η αναδιάρθρωση δεν φαίνεται να αποδίδει τα αναμενόμενα αποτελέσματα και κατέστησε σαφές ότι τα έργα που έχουν δρομολογηθεί για το Βόλο και τη Θεσσαλία αποτελούν προτεραιότητα και θα υλοποιηθούν χωρίς καθυστερήσεις.
Ανακοίνωσε εξάλλου ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την πρόσληψη 300 υπαλλήλων στον Οργανισμό και ζήτησε τη συνεργασία των εργαζομένων, ώστε ο ΟΣΕ να έχει μεγαλύτερη αποδοτικότητα στο έργο του προς όφελος του επιβατικού κοινού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου