ΤΟΠΙΚΑ

Σε απόγνωση το 70% των πολυτέκνων της Μαγνησίας

σε-απόγνωση-το-70-των-πολυτέκνων-της-μαγ-626174

Σε δεινή οικονομική θέση έχουν περιέλθει πολλές πολύτεκνες οικογένειες της Μαγνησίας, σε ποσοστό που υπερβαίνει το 70%, με τον τοπικό σύλλογο να καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να υποστηριχθούν όσοι χρίζουν βοηθείας.

Η συνδρομή είναι διαρκής και δεν περιορίζεται κατ’ ανάγκη στις μέρες των εορτών, των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς, όπως επισημαίνει η πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Μαγνησίας, Τάνια Πράπα, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

«Όποιος χτυπάει την πόρτα μας, έχει ανάγκη και ζητάει βοήθεια, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς προσπαθούμε να τον συνδράμουμε, σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητάς μας» όπως αναφέρει η κ. Πράπα, η οποία προσθέτει ότι πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, πολύ δε περισσότερο οι πολύτεκνες.

Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις πολύτεκνων οικογενειών της Μαγνησίας που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το λογαριασμό του ρεύματος, αλλά ούτε να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες, λόγω του προβλήματος της ανεργίας, το οποίο οξύνεται διαρκώς, κατ’ αντιστοιχία με την παρατεταμένη οικονομική ύφεση.

Τα αιτήματα για κάλυψη των λογαριασμών ΔΕΚΟ ή του ενοικίου, διατυπώνονται από μεγάλο αριθμό πολύτεκνων οικογενειών, ενώ όπως επισημαίνει η κ. Πράπα «βοηθούμε στο βαθμό του δυνατού, σύμφωνα με τις οικονομικές μας δυνατότητες, διότι ως Σύλλογος δεν έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε όλα τα αιτήματα. Προσπαθούμε να βοηθούμε όσο μπορούμε, δίνοντας μια ανάσα σε όσες πολύτεκνες οικογένειες έχουν πρόβλημα επιβίωσης, αγοράζοντας είδη πρώτης ανάγκης, για όσους τα χρειάζονται».

Τα προβλήματα του κόσμου οξύνονται διαρκώς την τελευταία πενταετία, με την πρόεδρο των πολυτέκνων να εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το μέλλον, με δεδομένα την όξυνση της ανεργίας και τη φθίνουσα, αντίστοιχα, πορεία, που ακολουθούν μισθοί και συντάξεις.

Η ίδια υπογραμμίζει παράλληλα ότι πρέπει να δοθεί η δέουσα προσοχή από την πολιτεία στις πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες είναι «αιμοδότες της χώρας» όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Κοινή αίσθηση των πολυτέκνων είναι ότι δεν υποστηρίζεται στο βαθμό που θα έπρεπε η πολύτεκνη οικογένεια από το κράτος πρόνοιας, ενώ όπως σημειώνει η πρόεδρος των πολυτέκνων θα ήταν προτιμότερο να επιδοτούνταν οι εργοδότες από το κράτος, προκειμένου να ωφελούνται οι πολύτεκνοι και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

«Είναι υποχρεωμένη η πολιτεία να στηρίξει την πολύτεκνη οικογένεια σύμφωνα με το Σύνταγμα, το οποίο, δυστυχώς, δεν εφαρμόζεται σε όλες τις παραμέτρους» υπογραμμίζει η κ. Πράπα, η οποία υπενθυμίζει παράλληλα ότι πρέπει να βοηθηθεί η πολύτεκνη οικογένεια, αντί να τίθεται στο στόχαστρο της μνημονιακής πολιτικής.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου