ΤΟΠΙΚΑ

Υψηλά ποσοστά κρατήσεων σε Βόλο και Πήλιο

υψηλά-ποσοστά-κρατήσεων-σε-βόλο-και-πή-622930

Σε ικανοποιητικά ποσοστά, τα οποία ξεπερνούν το 90%, κυμαίνονται οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία του Βόλου, της Πορταριάς, της Μακρινίτσας και των Χανίων, ενώ στο ανατολικό και το κεντρικό Πήλιο αγγίζουν το 80% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, η εορταστική τουριστική κίνηση διαγράφεται με ευοίωνες αποχρώσεις, στο πλαίσιο των δεδομένων που ισχύουν, κατά κανόνα, τη δεδομένη χρονική περίοδο.

Το ενδιαφέρον άρχισε να εκδηλώνεται εντονότερα τις δύο τελευταίες εβδομάδες και αναμένεται να εξελιχθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, εκτός απροόπτου. Τα δεδομένα που συνηγορούν υπέρ της διαμόρφωσης θετικής εικόνας, κατά την εορταστική περίοδο, είναι «οι καλές τιμές και οι προσφορές που έχουν κάνει οι ξενοδόχοι, τα πακέτα που έχουν δημιουργήσει, και φυσικά το γεγονός ότι ο κόσμος θέλει να ξεφύγει από την καθημερινότητα» επισημαίνει ο κ. Ζαφείρης.

Το χιονισμένο τοπίο και ο χειμώνας αποτελούν πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό επισκεπτών, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων, «είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Περιφέρεια έθεσε εγκαίρως σε λειτουργία το χιονοδρομικό και το λειτουργεί κανονικά». Ο ίδιος προσθέτει ότι ο Βόλος και το Πήλιο είναι αγαπημένοι προορισμοί, και οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου συμβάλλουν αποφασιστικά προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, καθώς προσελκύουν αρκετό κόσμο.

Η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών των Χριστουγέννων αναμένονται στη Μαγνησία την επόμενη Παρασκευή, είναι κατά βάση λάτρεις των οικογενειακών εξορμήσεων, και ο μέσος όρος διαμονής τους στα καταλύματα της περιοχής μας είναι τρεις μέρες.

Η κίνηση της εορταστικής περιόδου εντάσσεται στο σύνηθες πλαίσιο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες ενός μήνα, πολύ δε περισσότερο μιας ολόκληρης χρονιάς. «Η ξενοδοχεία στους ορεινούς όγκους είναι σε απελπιστική κατάσταση, τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας, θεωρητικά, δουλεύουν μόνο Σαββατοκύριακο και πολλές φορές δεν υπάρχει κίνηση ούτε το Σαββατοκύριακο» όπως επισημαίνει ο πρόεδρος των ξενοδόχων.

Η μείωση των εσόδων, σε συνάρτηση με την αύξηση των λειτουργικών εξόδων, του ΦΠΑ, του ΕΝΦΙΑ και όλων των παρελκόμενων, συνθέτουν ένα πεδίο καθημερινών δυσκολιών για τους επαγγελματίες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν με περίσκεψη το μέλλον.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου