ΤΟΠΙΚΑ

Θύμα απατεώνα Βολιώτης ιδιοκτήτης συνεργείου οχημάτων

θύμα-απατεώνα-βολιώτης-ιδιοκτήτης-συ-620037

Δεν έχουν τέλος τα συνεχή περιστατικά απατεώνων που με απίστευτες μεθοδεύσεις καταφέρνουν να εξαπατούν επιχειρηματίες και να αποσπούν αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Πολλές τέτοιες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί τον τελευταίο χρόνο στον Βόλο, η τελευταία μόλις προχθές Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστος που συστήθηκε με συγκεκριμένο όνομα επικοινώνησε διαδοχικά με δύο επαγγελματίες, ιδιοκτήτες συνεργείων αυτοκινήτων στον Βόλο. Προσποιήθηκε ότι ήθελε να αναθέσει την επισκευή μεγάλων οχημάτων και ζήτησε αριθμό τραπεζικού λογαριασμού για να καταθέσει χρήματα για τη δουλειά.

Πάνω στη φούρια οι δύο επαγγελματίες ανυποψίαστοι έδωσαν τον λογαριασμό. Λίγα λεπτά αργότερα τηλεφωνούσε ξανά ο ίδιος άνθρωπος για να ισχυριστεί ότι έκανε την κατάθεση, αλλά κατά λάθος τα χρήματα που κατέθεσε ήταν περισσότερο και ζητούσε τα ρέστα…

Ο ένας «τσίμπησε» και επέστρεψε μέσω e – banking χρήματα τα οποία όμως επί της ουσίας ποτέ δεν είχαν κατατεθεί στο λογαριασμό του, ο άλλος υποψιάστηκε τι έχει συμβεί και για να κερδίσει χρόνο, είπε στον «συνομιλητή» του να τον καλέσει σε λίγο ξανά.

Αμέσως ενημέρωσε την Ασφάλεια Βόλου για το θέμα και φυσικά ενημερώθηκε πως πρόκειται για απάτη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα τα συγκεκριμένα κυκλώματα, επικαλούμενα ακόμη και ονόματα αντιδημάρχων, προσπαθούν -και κάποιες φορές το επιτυγχάνουν- ν’ αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά από τα ανυποψίαστα θύματά τους.

Η αστυνομία έχει επιστήσει την προσοχή των πολιτών επισημαίνοντας πως πρόκειται για απατεώνες που προβαίνουν σε παραγγελίες σχετικά μεγάλης αξίας, αποστέλλοντας στη συνέχεια στους επαγγελματίες πλαστά τραπεζικά παραστατικά κατάθεσης πολύ μεγαλύτερης αξίας, δήθεν από λάθος, ζητώντας από τα θύματά τους την «επιστροφή» του ποσού της διαφοράς, το οποίο φυσικά ουδέποτε είχαν καταβάλει εξ` αρχής στον τραπεζικό λογαριασμό τους.

Οι πολίτες δεν πρέπει να δίνουν τα προσωπικά τους δεδομένα και στοιχεία πρόσβασης στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή να καταθέτουν χρήματα, αλλά να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες αρχές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου