ΤΟΠΙΚΑ

Δήθεν τεχνικοί της Microsoft «σήκωσαν» από τον Βόλο 35.000€

δήθεν-τεχνικοί-της-microsoft-σήκωσαν-από-το-620221

Οι μαϊμού τεχνικοί της Microsoft τούς άρπαξαν τα χρήματα από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς

Χτύπησαν ξανά στον Βόλο οι αετονύχηδες που προσποιούνται τους τεχνικούς της Microsoft και με πρόσχημα κακόβουλου λογισμικού σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές αρπάζουν κωδικούς τραπεζικών καρτών και αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς.

Μάλιστα, κατάφεραν να εξαπατήσουν πέντε Βολιώτες, τρεις γυναίκες και δύο άνδρες, ηλικίας οι γυναίκες 46 ετών, 77 ετών και 72 ετών και οι άνδρες 38 και 76 ετών.

Οι ανυποψίαστοι πολίτες κατάλαβαν ότι έπεσαν θύματα απάτης όταν είδαν να εξαφανίζονται οι οικονομίες τους στις Τράπεζες.

Οι επιτήδειοι άρπαξαν ποσά πολλών χιλιάδων ευρώ και συγκεκριμένα ανά περίπτωση 13.000 ευρώ, 9.000 ευρώ, 6.000 ευρώ, 5.000 ευρώ και 2.000 ευρώ.

Με τον γνωστό τρόπο τηλεφωνώντας από κινητά που παραπέμπουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και μιλώντας στα αγγλικά τηλεφώνησαν στους παθόντες και τους ενημέρωσαν ότι μπήκαν χάκερς στους ηλεκτρονικούς τους υπολογιστές.

Μέχρι να αντιληφθούν οι παθόντες τι συνέβαινε ακριβώς είχαν αλιεύσει τους προσωπικούς τους κωδικούς και είχαν χτυπήσει του τραπεζικούς τους λογαριασμούς μέσω e-banking.

Πρόκειται για τους ίδιους επιτήδειους που τηλεφωνούσαν το προηγούμενο διάστημα στις Σποράδες, στον Αλμυρό, στην Αγριά.

Στον Βόλο εμφανίστηκαν πριν από περίπου ένα μήνα αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχουν σταματήσει τα τηλεφωνήματα απάτης.

Επισημαίνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία συμβουλεύει τους πολίτες να μην ανταποκρίνονται στις κλήσεις αυτές και να μην αποκαλύπτουν τους προσωπικά τους στοιχεία και δεδομένα.

Σε περίπτωση που κάποιος φανερώσει προσωπικά στοιχεία, συστήνεται η άμεση κατάργηση όσων εφαρμογών ζήτησαν οι δράστες, η επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων στις συσκευές που τυχόν απέκτησαν πρόσβαση και η εκτέλεση πλήρους σάρωσης ασφαλείας για τον εντοπισμό μολυσμένων ή επικίνδυνων προγραμμάτων με τη βοήθεια ενημερωμένου λογισμικού ασφαλείας. Επιπλέον, προτείνεται η αλλαγή κωδικών πρόσβασης και η χρήση ισχυρών κωδικών, καθώς επίσης και η άμεση επικοινωνία με το αρμόδιο κατά περίπτωση τραπεζικό ίδρυμα σε περίπτωση πραγματοποίησης συναλλαγών – μεταφορών χρηματικών ποσών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου