ΤΟΠΙΚΑ

Η απέλαση από το Βόλο «κυνηγά» Αλβανό στη Ρουμανία

η-απέλαση-από-το-βόλο-κυνηγά-αλβανό-σ-619265

Εξέτισε κανονικά την ποινή του για ναρκωτικά στις Αγροτικές Φυλακές Κασσαβετείας, και μετά την αποφυλάκισή του ξεκίνησε από την αρχή. Παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του στη Ρουμανία και προχώρησε. Η απόφαση όμως της απέλασης δεν του δίνει τη δεύτερη ευκαιρία που του επεφύλαξε η ζωή, μία γυναίκα να τον αγαπάει και ένα σπίτι να είναι ανοιχτό γι’ αυτόν και να τον περιμένει.

39χρονος Αλβανός ζήτησε προχθές, διά της πληρεξούσιας δικηγόρου του, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου να αρθεί η εις βάρος του απόφαση απέλασης, καθώς δεν του δίνει τη δυνατότητα να ενταχθεί στη Ρουμανία και να βρει εργασία εκεί.

Ο αλλοδαπός δεν έχει το δικαίωμα να αποκτήσει άδεια παραμονής, αν και είναι πλέον σύζυγος Ευρωπαίας πολίτη. Τον Νοέμβριο του 2015 παντρεύτηκε. Όμως, η απόφαση απέλασης που εκδόθηκε μετά την αποφυλάκισή του το Δεκέμβριο του 2014 συνεχίζει να τον κυνηγά.

Η δικηγόρος του Χρυσή Στεργιοπούλου επισήμανε στο Δικαστήριο ότι ο 39χρονος καταχωρήθηκε στο πληροφοριακό σύστημα Schengenλόγω της καταγραφής του στον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθύμητων Αλλοδαπών.

Ωστόσο, σήμερα τον περιμένει μία καινούργια ζωή στη Ρουμανία. Επικαλούμενη μεταγενέστερα στοιχεία που έχουν προκύψει, η δικηγόρος ζήτησε να γίνουν δεκτές οι αντιρρήσεις κατά της διάταξης της απέλασης, ώστε ο 39χρονος να μη βρίσκεται μετέωρος στη δεύτερη πατρίδα του.

Αυτή τη στιγμή, αν και δεν είναι παράνομος στη Ρουμανία, ωστόσο δεν έχει και τη δυνατότητα να αποκτήσει άδεια παραμονής και να εργαστεί εκεί.

«Είναι κρίμα να μη του δίνεται η δυνατότητα, ενώ πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις που χρειάζεται» εξήγησε.

Η ίδια επισήμανε ότι «παντρεύτηκε μία γυναίκα που τον αγαπάει και έχει ένα σπίτι που τον περιμένει. Έχει διαγράψει την παλιά του ζωή και θέλει να είναι χρήσιμος στην κοινωνία της Ρουμανίας, που έγινε δεύτερη πατρίδα του. Η γυναίκα του είναι αποκαταστημένη επαγγελματικά και έχει και ακίνητη περιουσία» συμπλήρωσε.

Το αίτημα του αλλοδαπού δεν έγινε δεκτό από το Δικαστήριο. Το Τριμελές απέρριψε τις αντιρρήσεις. Ο 39χρονος περιμένει τώρα να ενημερωθεί το σκεπτικό του δικαστηρίου. Να λάβει στα χέρια του την απόφαση και να προσφύγει στον Άρειο Πάγο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου