ΤΟΠΙΚΑ

Σήμερα η γιορτή για την ΕΛΕΠΑΠ

σήμερα-η-γιορτή-για-την-ελεπαπ-619287

Κοινωνικά μηνύματα αλληλεγγύης και χαράς συνθέτουν τη φιλοσοφία των εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία της Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων για την ΕΛΕΠΑΠ αλλά και για όλα τα παιδιά της περιοχής μας. Η σημερινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 5.30 το απόγευμα στο Ξενία με στόχο τη στήριξη του έργου της ΕΛΕΠΑΠ, αλλά και η εορταστική πρωτοβουλία που θα υλοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο προαύλιο του Διοικητηρίου, Αναλήψεως με Ιωλκού, με αποδέκτες δεκάδες παιδιά, αποτέλεσαν το επίκεντρο της σημερινής συνέντευξης Τύπου.

Ρεπορτάζ : ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η εκδήλωση κοινωνικής ευαισθησίας για την ΕΛΕΠΑΠ, είναι η τρίτη κατά σειρά που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, μετά τις αντίστοιχες εκδηλώσεις στήριξης υπέρ του Γηροκομείου, του Ορφανοτροφείου και του «Εσταυρωμένου», τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει χορούς από τη χορευτική ομάδα ενηλίκων των «Ιώνων» και τη συμμετοχή χορωδίας, μουσική από το σχήμα φλάουτων του Μουσικού σχολείου Βόλου, εκπλήξεις και δώρα για τα παιδιά.

Παράλληλα η αντιπεριφερειάρχης απηύθυνε κάλεσμα σε όλα τα παιδιά της Μαγνησίας να συμμετάσχουν στη χαρούμενη γιορτή της 29ης Δεκεμβρίου, η οποία περιλαμβάνει πολλές εκπλήξεις, Αγιοβασίληδες, δώρα και πολλά χαμόγελα και θα συμμετέχουν η Φιλαρμονική του Δήμου Αλμυρού, η χορευτική ομάδα των «Ιώνων» και χορωδία.

Παίρνοντας το λόγο η Πέπη Παπανδρέου, πρόεδρος της Διοικούσας του τοπικού παραρτήματος της ΕΛΕΠΑΠ, αναφέρθηκε στη συνεργασία με την Περιφέρεια, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι πολύ σημαντική η στήριξη τοπικής κοινωνίας για τη συνέχιση του έργου της ΕΛΕΠΑΠ και την υπέρβαση των δυσκολιών, που απορρέουν από την οικονομική κρίση. «Μέσω των εκδηλώσεών μας, το ζητούμενο είναι να ευαισθητοποιούνται περισσότεροι συμπολίτες μας, να γνωρίσουν από κοντά το έργο της ΕΛΕΠΑΠ και να στηρίζουν κάθε δράση μας με χαρά είτε αποφασίζοντας να γίνουν συνδρομητές αφοσίωσης, είτε συνδρομητές με δωρεές χαράς, είτε με οικονομική ενίσχυση ενός ανασφαλίστου παιδιού» όπως ανέφερε η ίδια, εκφράζοντας την ευχή να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά η συνεργασία με την Περιφέρεια.

Η χοροδιδάσκαλος των «Ιώνων» Μαρία Βασταρδή-Κατσιαρδάνη, αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Πολιτιστικής Εστίας στις εορταστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας για τα παιδιά, επισημαίνοντας ότι «πάντα είμαστε κοντά και έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία στα παιδιά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου