ΤΟΠΙΚΑ

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Νέα υποβάθμιση της ειδικής αγωγής

παμε-εκπαιδευτικών-νέα-υποβάθμιση-τη-618949

Νέα υποβάθμιση της ειδικής αγωγής καταγγέλλει το μέλος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Μαγνησίας Βασίλης Τίρχας, με αφορμή εγκύκλιο που εστάλη από το Υπουργείο Παιδείας στο σύνολο των σχολικών μονάδων και στον νομό με την οποία καλούνται οι σύλλογοι διδασκόντων να συγκροτήσουν ομάδες εκπαιδευτικής υποστήριξης για τις περιπτώσεις εκείνες στις οποίες δεν λειτουργεί η Επιτροπή Διεπιστημονικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης.

Σύμφωνα με τον κ. Τίρχα με ευθύνη του Υπουργείο Παιδείας λειτουργούν ελάχιστες τέτοιες επιτροπές τις οποίες καλούνται να υποκαταστήσουν οι ομάδες εκπαιδευτικής υποστήριξης στις οποίες μόνο το ένα μέλος έχει γνώσεις ειδικής αγωγής.

«Οι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν την ευθύνη να κάνουν την πρώτη διάγνωση(;) και να διαμορφώσουν κι εφαρμόσουν βραχύχρονα εξατομικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης (Ε.Π.Ε.) σε μαθητές που χρήζουν ειδικής εκπαιδευτικής υποστήριξης! Δηλαδή οι εκπαιδευτικοί καλούνται να αντικαταστήσουν τη διεπιστημονική επιτροπή(!) και στη συνέχεια να εφαρμόσουν εκπαιδευτική παρέμβαση, χωρίς στην ουσία να έχουν στα χέρια τους επιστημονική διάγνωση!

Είναι προφανές ότι είναι αντιεπιστημονικό και αντιπαιδαγωγικό να το κάνουν αυτό οι ομάδες εκπαιδευτικής υποστήριξης» σημειώνει ο κ. Τίρχας εκ μέρους της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Μαγνησίας.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Μαγνησίας, επαναλαμβάνει το αίτημα για μόνιμους μαζικούς διορισμούς όλων των ειδικοτήτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου