ΤΟΠΙΚΑ

Σηκώνει μανίκια ο Δήμος Βόλου για το 1ο ΕΠΑΛ

σηκώνει-μανίκια-ο-δήμος-βόλου-για-το-1ο-618611

Καταγγελίες μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου ότι μετά τα Σαββατοκύριακα έχουν βρει στις αίθουσες διδασκαλίας από ναρκωτικά μέχρι χρησιμοποιημένα προφυλακτικά και ανθρώπινα περιττώματα, από περιθωριακά στοιχεία που «τρυπώνουν» από χαλασμένα παράθυρα, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της δημοτικής αρχής. Κλιμάκιο επισκέφθηκε επί τόπου το κτήριο Αποστόλου, κατέγραψε τα προβλήματα και θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις έως τις 10 Ιανουαρίου.

Ο αγώνας των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, οι οποίοι συνέχισαν χθες για τρίτη ημέρα την κατάληψη, φαίνεται να έφερε αποτέλεσμα. Οι μαθητές θα αφήσουν πίσω τους ένα σχολείο «ερείπιο» κι όταν επιστρέψουν από τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα έχει αποκατασταθεί η πλειοψηφία των προβλημάτων.

Χθες το πρωί κλιμάκιο του Δήμου Βόλου, αποτελούμενο από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Θαν. Σταυρίδη, τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Απ. Γαλάτη και με τη συμμετοχή του αιρετού Δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου, επισκέφτηκε το κτήριο όπου στεγάζεται το 1ο ΕΠΑΛ στην οδό Γαλλίας, κατόπιν πρόσκλησης των ίδιων των μαθητών και εξέτασε την κατάσταση και τις ελλείψεις.

Οι μαθητές έδειξαν στα μέλη του κλιμακίου του Δήμου Βόλου τις χαλασμένες βρύσες, τις οροφές απ’ όπου στάζει νερό, τα σκουπίδια, τα συνθήματα στους τοίχους, τις σπασμένες τουαλέτες, τις ετοιμόρροπες περιφράξεις, τα χαλασμένα παράθυρα στα λυόμενα απ’ όπου μπαίνουν περιθωριακά στοιχεία τα Σαββατοκύριακα και μετατρέπουν τις τάξεις σε… τεκέ ακόμη και ουρητήρια.

Έμφαση δόθηκε κυρίως στο πίσω μέρος του προαυλίου, όπου βρίσκονται οι λυόμενες αίθουσες. Όπως ανέφεραν στελέχη της δημοτικής αρχής, θα δοθεί ύψος στον τοίχο που χωρίζει τον ακάλυπτο πολυκατοικίας από το σχολικό προαύλιο, προκειμένου να μη μπορούν να πηδούν πάνω από τον τοίχο και μέσα στο σχολείο εξωσχολικοί, ενώ ταυτόχρονα θα επισκευαστούν τα σπασμένα παράθυρα και ενδεχομένως θα τοποθετήθουν και κάγκελα για να μην έχουν πρόσβαση στις τάξεις περιθωριακά στοιχεία. Επιπλέον θα αποκατασταθεί η ετοιμόρροπη περίφραξη και οι βρύσες που στάζουν σκουριά.

Σύμφωνα με το Δήμο Βόλου, οι απαιτούμενες παρεμβάσεις εντάχθηκαν στον προγραμματισμό του Δήμου και ξεκινά άμεσα η υλοποίηση τους, που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

«Τον Ιανουάριο θα δούμε αν ο αγώνα μας θα δικαιωθεί», σχολίασε ο πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, Μαξιμίλιαν Κυτούδης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου