ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγουν 24 θέσεις μαθητείας στο δήμο Βόλου

ανοίγουν-24-θέσεις-μαθητείας-στο-δήμο-βό-652837

Θέσεις εργασίας σε αποφοίτους των ΕΠΑΛ της περιοχής προκειμένου να «μαθητεύσουν» στις υπηρεσίες του, ανοίγει ο Δήμος Βόλου για 24 αποφοίτους. Ο Δήμος Βόλου εμφανίζεται ως ο πρώτος φορέας του δημοσίου τομέα που ανταποκρίνεται θετικά στο κάλεσμα της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας για το άνοιγμα θέσεων απασχόλησης σε αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων που θα παρακολουθήσουν το τέταρτο έτος μαθητείας.

Όπως είναι γνωστό, η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, αναζητά θέσεις απασχόλησης σε φορείς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα προκειμένου σε αυτές να εργαστούν μαθητές των ΕΠΑΛ που θα παρακολουθήσουν το έτος μαθητείας, που εισάγεται από τον ερχόμενο Δεκέμβριο για πρώτη φορά στην επαγγελματική εκπαίδευση.

Χθες, σε συνάντηση που είχαν η αντιδήμαρχος Παιδείας, Γεωργία Τοκαλή Μποντού με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, τους διευθυντές, υποδιευθυντές και τομεάρχες των ΕΠΑΛ, η πρώτη εξέφρασε ενδιαφέρον για την απασχόληση 24 αποφοίτων, οκτώ από κάθε μία από τις ειδικότητες Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής, Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων και Τεχνικός Οχημάτων, προκειμένου να μαθητεύσουν αντίστοιχα στις υπηρεσίες πρασίνου, τεχνικών υπηρεσιών (συντήρηση σχολείων) και μηχανουργείο (συντήρηση οχημάτων του δήμου).

Σύμφωνα με το νέο αυτό θεσμό, επιχειρήσεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα μπορούν να απασχολούν μαθητευόμενους για τέσσερις μέρες κάθε εβδομάδα για ένα σχολικό έτος. Η αμοιβή, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων ασφαλιστικών εισφορών, που θα καταβάλλεται από την επιχείρηση όπου πραγματοποιείται το πρόγραμμα της Μαθητείας, θα είναι 9,35 ευρώ. Η επιχείρηση οφείλει να αμείβει τους συμμετέχοντες σε μηνιαία βάση.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου