ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρία για τα προβλήματα της Υγείας στο Νοσοκομείο Βόλου

διαμαρτυρία-για-τα-προβλήματα-της-υγε-61333

Στο πλαίσιο ενημερωτικής εκστρατείας από το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Βόλου οδήγησαν σήμερα το πρωί τα μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας και οι Λαϊκές Επιτροπές Βόλου οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο Βόλου και τα προβλήματα των ανασφάλιστων πολιτών.

Η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Αγορή Ρούση αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις σημαντικές ελλείψεις υγειονομικού και ιατρικού προσωπικού, αλλά και υλικοτεχνικής υποδομής, χειριστών μηχανημάτων τονίζοντας ότι ιατρεία από διάφορες κλινικές κινδυνεύουν να κλείσουν. Η ίδια στάθηκε στο θέμα ανασφάλιστου πολίτη, που από τις 19 Αυγούστου αιτήθηκε να χειρουργηθεί από το Νοσοκομείο Βόλου και μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει απάντηση από την αρμόδια Επιτροπή.

Τα μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου και των Λαϊκών Επιτροπών έθεσαν τα θέματα στο Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου Κώστα Καραμπάτσα, με τον οποίο συναντήθηκαν και συζήτησαν για τα προβλήματα.

Για το θέμα του ανασφάλιστου πολίτη, προέκυψε ότι το αίτημά του έγινε δεκτό από την Επιτροπή και λόγω του ότι αποτελεί ψυχρό (μη επείγον χειρουργείο) πρόκειται να ειδοποιηθεί από την αρμόδια Επιτροπή για την επέμβασή που θα γίνει μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Μετά τη συνάντηση η κ. Ρούση τόνισε ότι τελικά υπήρξε ενδονοσοκομειακή ασυνεννοησία. «Το περιστατικό απ’ ότι μας λέει ο Διοικητής είχε εξεταστεί, όμως ο ασθενής δεν είχε ενημερωθεί». Η ίδια πρόσθεσε ότι: «Το πρωτόκολλο δεν ήξερε ότι έχει ικανοποιηθεί το αίτημα».

Από την πλευρά του ο κ. Καραμπάτσας εξήγησε ότι η Επιτροπή για τους ανασφάλιστους έχειδεχθεί πάρα πολλά αιτήματα και πέρα από τα 40 που είναι προγραμματισμένα, τα μισά ικανοποιήθηκαν και τα άλλα είναι σε προγραμματισμό. Εχει δεχθεί ακόμη και περιστατικά επείγοντα.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η πολιτική μας για τους ανασφάλιστους ίσχυε και πριν από την εφαρμογή της σχετικής εγκυκλίου, τον Ιούλιο. Οπως τότε έτσι και σήμερα διαθέτουμε ένα ποσό της τάξεως των 25.000-30.000 το μήνα για ανασφάλιστους. Ανεξάρτητα από τις επιχορηγήσεις που παίρνουμε εμείς λέμε ότι δεν θα αφήσουμε κανένα πολίτη ακάλυπτο, χωρίς νοσηλεία. Το ίδιο και με τους εμβολιασμούς των παιδιών. Είμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε το Νοσοκομείο ως μία μεγάλη ζεστή και ανθρώπινη αγκαλιά για όλους χωρίς κανένα αποκλεισμό. Παρακαλώ όποιον πολίτη βρίσκεται στο περιθώριο, που θα αισθανθεί απογοητευμένος, στεναχωρημένος, να ξέρει ότι, εδώ δεν είναι μόνο ανοιχτές οι πόρτες του γραφείου μας, αλλά και οι πόρτες της καρδιάς μας» κατέληξε.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών και οι Λαϊκές Επιτροπές Βόλου διεκδικούν «πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους. Επιπλέον να καταργηθούν όλα τα χαράτσια και να καλυφθούν όλα τα κενά και οι ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό στο Νοσοκομείο του Βόλου και τα Κέντρα υγείας του Νομού». Ο Σύλλογος θα παραχωρήσει σήμερα Τρίτη 14 Οκτωβρίου Συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου με θέμα: «Η τρίμηνη καμπάνια της ΟΓΕ για την τραγική κατάσταση στο χώρο της υγείας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου