ΤΟΠΙΚΑ

ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ Ιλαρό-στικτα

στιγμιαια-ιλαρό-στικτα-851206

Φρένο στις οικοδομές…

Η ΕΠΟΧΗ των προσφορών σε οικοδομές, φαίνεται πως έχει ημερομηνία λήξης. Ολοένα και περισσότερο περιορίζονται οι κατασκευές οικοδομών, λόγω των μεγαλύτερων οικονομικών βαρών. Η περίοδος ισχνών αγελάδων τους, παρέρχεται. Ατομα και στο Βόλο που αναζητούσαν διαμερίσματα και με άνεση τα εύρισκαν, τώρα διακατέχονται από αγωνία. Δε μειοδοτούν τα ίδια, αλλά πλειοδοτούν οι πωλητές. Οι αναζητούντες τρέφουν το φόβο, παρά την ελπίδα, ότι δεν θα εξασφαλίσουν τελικά στέγη προσιτής τιμής. Το κόστος της οικοδομής έχει επιβαρυνθεί σημαντικά. Άρα και οι τιμές των διαμερισμάτων αρχίζουν ξανά να απογειώνονται. Και αζήτητα διαμερίσματα αρχίζουν να μοσχοπωλούνται.

(Ο πωλών τοις μετρητοίς, πάλι στα πάνω του…)

Ε, ναι, είναι υποκρισία…

ΒΥΘΙΖΟΜΑΙ, που λέτε, σε σκέψεις, για όσα συνθήματα και αφιερώματα ήχησαν χθες για το περιβάλλον. Και εννοώ να μην αποσπαστώ από την αμφιβολία μου, ότι όλα τούτα είναι σκέτη υποκρισία. Ετσι “εκδικήθηκε” χθες η ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στις 7.30 το πρωί κατέγραψε στο σταθμό μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης 110 περίπου μιλιγκράμ ανά κυβικό μέτρο αέρα, με ανώτατο επιτρεπόμενο όριο τα 50…
(…έτσι, ωρέ, για τα χρόνια πολλά στο περιβάλλον)

Συνεχιστής του χρήσιμου…

ΣΠΑΝΙΖΕΙ το φαινόμενο να συνεχίζει ο επόμενος δήμαρχος, ό,τι άρχισε ο προηγούμενος. Στην περίπτωση όμως της στάγδην άρδευσης σε πάρκα και κήπους, και μάλιστα με νερό διηθημένο από τα λύματα, διαπιστώνουμε το ευχάριστο, που πρέπει να γενικευθεί. Ο δήμαρχος Αλέκος Βούλγαρης συνέχισε το πρόγραμμα του προκατόχου του Κυρ. Μήτρου.

(Μπράβο και στην πανεπιστημιακό Μαρία Σακελλαρίου-Μακραντωνάκη, εμπνεύστρια του αρδευτικού συστήματος. Δεν παρέλειψε να εκθειάσει όχι μόνο το συνεχιστή δήμαρχο, αλλά και τη διευθύντρια του βιολογικού καθαρισμού Ευτυχία Διομή…)

Κάτω το ντόπιο γάλα…

ΝΑ λοιπόν που η πρόταση του “Περαστικού” προς την ΄Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου για να μειώσει τις τιμές των γαλακτοκομικών του την ερχόμενη εβδομάδα του μποϊκοτάζ για τα γάλατα των άλλων εταιριών, έπιασε τόπο. Πράγματι η διοίκηση της Ενωσης αποφάσισε την υποτίμηση για συγκεκριμένη περίοδο…
(Θα δράσει και θα επιδράσει ανταγωνιστικά προς άλλες εταιρίες. Οπότε οι σχέσεις Ενωσης και καταναλωτών θα είναι… μέλι-γάλα)

Θα ανταμειφθούν…

ΜΑ πώς κάνεις έτσι, μωρέ αδερφάκι μου, για την οικονομική κάλυψη στον καιρό που θα απουσιάζεις ως κωπηλάτης της “Αργούς”; Αφού ξηγήθηκε αξιόπιστα ο Δήμος. Το είπαν προχθές βράδυ και στη νέα τους συγκέντρωση οι επικεφαλής των “Αργοναυτών”.
(Γονείς, πεθερικά, και… σεκιουριτάδες, θα φροντίζουν τις οικογένειες των μυθικών ηρώων…)

Ετοιμάζουν λιθάνθρακα…

Η ΜΠΟΡΑ με το λιθάνθρακα και το εργοστάσιο της ΔΕΗ προσπέρασε τον Αλμυρό της πάνδημης αντίστασης. Με ανησυχεί όμως η πρόβλεψη του Κώστα Βολιώτη, της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας, σε θεσσαλικό κανάλι. ΄Όταν το καλοκαίρι -είπε- με τις υψηλές θερμοκρασίες, θα εμφανίσουν κύμα μπλακ άουτ της ΔΕΗ, θα παρουσιάσει και η κυβέρνηση άλλοθι για να πει “ορίστε τα χάλια σας, με το πείσμα σας να μη στηθεί το εργοστάσιο. Και θα εμφανιστεί σαν σωτήρας…
(Αντε πάλι, συμπατριώτες. Κράνη, μπαλάσκες, λόγχες και άρβυλα. Αέρααααα…)

Αντι-γητευτής αλόγων…

ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ χθες το πρωί και κατηφορίζοντας μέσω Αλλης Μεριάς, υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας… μαρτυρίου τριών αλόγων. Ήσαν φορτωμένα (όρθια) και στριμωγμένα στη μικρή καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου. Μάλιστα το ένα μετά το άλλο σωριάζονταν στη λαμαρίνα της, καθώς ο οδηγός φρέναρε. Ομολογώ συγκράτησα τον αριθμό -και την οργή μου- με σκοπό να τον αναζητήσω για να του γίνουν τουλάχιστον συστάσεις. Η απερισκεψία του ήταν επικίνδυνη και για άλλα οχήματα.
(Αυτή δεν ήταν μεταφορά, φίλε. ΄Ηταν ακροβατική αποκοτιά. Ασε που έφαγες και το μπινελίκι της χρονιάς σου από οδηγούς και ζωόφιλους…)

Αυτός είναι συνδικαλισμός…

ΚΑΜΙΑ συγγένεια δε με συνδέει με τον γενικό γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου Σωτ. Βολιώτη. Όμως ο τρόπος με τον οποίο εκφραζόταν στην ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας, προχθές κατά την 24ωρη απεργία του σωματείου, ήταν παρήγορος για τον συνδικαλισμό. Ευγενής στη γλώσσα, ο της νέας γενιάς συνδικαλιστής, σημείωνε τη “συγνώμη προς τους ασθενείς και τους συγγενείς τους, αλλά ό,τι προσπαθούμε να επιτύχουμε, κατευθύνεται στους ίδιους, όπως για παράδειγμα για να καλυφθούν οι 250 κενές θέσεις”.
(“Δε ζητήσαμε αυξήσεις, παρά μόνο το αυτονόητο επίδομα και το βαρύ και ανθυγιεινό μας, επάγγελμα”, είπε).

Πανικός στον Νταλάρα…

“ΑΥΤΗ τη φορά ήταν Νταλάρας”, είπαν πολλοί και πολλές χθες που σχολίαζαν την εμφάνιση του γνωστού συνθέτη και τραγουδοποιού. Δημιούργησε το αδιαχώρητο στο θερινό του Δήμου. Ο ίδιος χθες εκπλήρωσε και τα καθήκοντά του ως εκπρόσωπος καλής θέλησης με τον ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ. Σημασία όμως έχει και ότι στο δείπνο μετά τη συναυλία είπε στους οικοδεσπότες του Δήμου και του Καλλιτεχνικού Οργανισμού ότι τον γοητεύει ο Βόλος και το κοινό του.
(Κύριε Νταλάρα, μπέσα, έτσι; Αλήθειες λες; Η μας ταΐζεις μαλαγανιές;)

Ποιος δίκαιος φόρος, ρε;

ΠΑΡΤΙ με το ξεκάρδισμά τους είχαν πρωί-πρωί παρουσιαστές και προσκαλεσμένοι στη ΝΕΤ. Το θέμα ήταν όντως για γέλια και για θρήνο μαζί. Οι μισθωτοί με δελτίο παροχής, φορολογούνται με 40% και οι εταιρίες με 20%, έλεγαν φοροτεχνικοί στους Λυριτζή και Οικονόμου.
(Και χα…χα…χα! Σύννεφο το γέλιο στ΄ ανάσκελα. Ναι, αλλά χαλαρά, παιδιά. Οι απινιδωτές για ανακοπές είναι καπαρωμένοι…)

Πήλιο για χτικιό…

ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΩΣ και στο Πήλιο. Χθες γύρω στις δύο και μισή το μεσημέρι έγινε το “έλα να δεις” με το μποτιλιάρισμα στο οδικό κύκλωμα, κοντά στην Αγία Τριάδα Ιωλκού. Γιατί; Διότι οι σοφοί εργολάβοι της ΔΕΗ μόνο τότε έπρεπε να στήσουν ένα δίστηλο λύκο, με διπλές κολόνες, στις οποίες στήριξαν και τα γιγαντιαία κιβώτια μονωτήρων. Ένα κι ένα δηλαδή για… προστασία του περιβάλλοντος, σε μέρα γιορτής του.
(Κυρία ΔΕΗ. Μας έχεις διαρκώς στην πρίζα. Από την ενέργειά σου, έχω παρενέργειες…)

Τα ρημάξαμε…

-ΜΑ, ποια είστε;
-Η γενιά που δεν αφήσαμε τίποτε όρθιο στο περιβάλλον για τα παιδιά της…
(Φτου σου, μπάσταρδη…)

ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου