ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλίες με προοπτική

πρωτοβουλίες-με-προοπτική-851206

Δεν γνωρίζω σε ποιο βαθμό η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας έχει μελετήσει και σε ποιο επίπεδο έχει σχεδιάσει την πρόταση που δημοσιοποίησε χθες για τη δημιουργία Μεσογειακού Μουσείου Οικολογίας, πάντως οι προϋποθέσεις υπάρχουν.
Ο Βόλος είναι ένα χαρακτηριστικό Μεσογειακό λιμάνι και μια πόλη μεσαίου μεγέθους με ιστορικές αναφορές που αγγίζουν την ιστορία πολλών λαών της Μεσογείου. Αυτό είναι το πρώτο συγκριτικό πλεονέκτημα.
Στην εποχή μας ό,τι έχει σχέση με περιβάλλον και οικολογία είναι εξαιρετικά επίκαιρο και, όσο περνούν τα χρόνια και τα σχετικά προβλήματα γιγαντώνονται, θα γίνεται όλο και πιο επίκαιρο. Αυτό είναι επίσης δεδομένο.
Ευτυχής συγκυρία επίσης είναι η ανάληψη της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από το Βόλο. Η μεθοδική προετοιμασία και η επιτυχής διεξαγωγή της μεγάλης αθλητικής γιορτής δύναται να αιτιολογήσει και να ενσαρκώσει τη χθεσινή πρόταση του Νομάρχη για το συγκεκριμένο έργο. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για κατηγορία δράσης απολύτως επιλέξιμη από τα τρέχοντα κοινοτικά προγράμματα χρηματοδότησης. Αυτό είναι το πλεονέκτημά της.
Ασφαλώς οι θετικές προϋποθέσεις και οι προοπτικές δεν αρκούν. Χρειάζεται όραμα, πρόγραμμα, σχέδιο, προμελέτες, μελέτη βιωσιμότητας και πλήθος άλλων στοιχείων, τα οποία θα κάνουν την ιδέα πειστική και ελκυστική. Όμως, όπως πάντα, όλα από μια κουβέντα ξεκινούν και από μια ιδέα υλοποιούνται.
Φυσικά δεν είναι ούτε ο χώρος κατάλληλος ούτε ο χρόνος ο πρέπων για να αναλυθούν τα οφέλη μιας τέτοιας ιστορίας…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου